QSD: ABD yardımlarını arttırma sözü verdi

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Sözcüsü Telal Silo, ABD'nin yaptığı yardımları arttırma sözü verdiğini ifade etti.

QSD: ABD yardımlarını arttırma sözü verdi

Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Sözcüsü Telal Silo, ABD'de Trump yönetiminin başa gelmesiyle kendilerine ilk defa zırhlı araçlar verildiğini ve desteğin arttırdığını belirterek ABD'nin bu desteğini arttıracağını söyledi.

QSD sözcüsü "ABD 4-5 gün önce bize askerleri taşıyan zırhlı araçlar verdi. 10 araç verildi. Silah vermediler ama araçları verdiler” diyen Silo, "Trump yönetiminin Suriye'de DSG'ye daha fazla yardım edeceği doğru mudur?” sorusuna "Evet” yanıtını vererek şunları kaydetti: "Obama yönetimi bize çok şey vermedi. Çok destekte bulunmadı. Ama Trump yönetimi bize asker taşıyan 10 araç verdi. Trump yönetimi bundan sonra bize daha fazla yardımda bulunacak. ABD 10 aracı verirken bize 'Size yine araç vereceğiz. Silah vereceğiz' sözünü verdi. ABD bu araç ve silah yardımlarını Rakka operasyonu için bize veriyor. Kimse bu silah ve yardımların El Bab veya başka yer için olduğunu söylemesin. Bu yardımlar Rakka içindir. Bu yardımlar bize IŞİD ile mücadele kapsamında yapılıyor.” dedi.

ABD dışında kendilerine herhangi bir ülkenin silah vermediğini söyleyen Silo, bazı ülkelerin askeri danışmanlık yardımında bulunduğunu belirtti.

'Memnunuz'

QSD Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus ise, "ABD'li yetkililer hem basında hem de bizle yaptıkları görüşmede DSG'ye yardımda bulunmaya devam edeceklerini dile getiriyorlar. Yardım sözleri bizi memnun ediyor. Biz de ABD ile iyi ilişkiler içerisinde olmak ve teröre karşı yaptığımız işbirliğini sürdürmek istiyoruz” dedi.

'Umarız ABD işbirliğini sürdürür'

Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı olan İlhan Ehmed de ABD'nin yardımları ile ilgili, "IŞİD ile mücadelede ABD ile ortak hareket ediyoruz. Biz umut ediyoruz ki yeni ABD yönetimi de IŞİD ile mücadelede yaptığımız işbirliğini sürdürür. Suriye'nin istikrara kavuşması için IŞİD terörüne karşı mücadeleye ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu.

ABD'nin Donald Trump başkanlığındaki yeni yönetiminin, YPG öncülüğünde IŞİD'e karşı savaşan Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) Fırat'ın Gazabı Hamlesi adıyla başlattığı Rakka Operasyonu kapsamında ilk ağır silah ve zırhlı araç yardımın Rojava'ya ulaştığı bildirilmişti.

YPG Sözcüsü Redur Xelil, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD'le mücadele kapsamında YPG'ye zırhlı araç ve silah göndermediğini söylemişti.

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway YPG'ye yardım gönderildiği iddialarını yalanlamış, "Suriye Arap Koalisyonu'na mevcut yetkiler çerçevesinde üstü zırhlı araçlar verdik. Bu araçlar, onları Rakka'ya ilerlerken IŞİD'in el yapımı patlayıcılarına karşı koruyacak” ifadelerini kullanmıştı.