PYD:Biz Suriye hükümetine karşı değiliz, Esad'ı devirmeye çalışmadık

YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile bağlantılı Menbic Askeri Konseyi'nin Suriye ordusuna toprak devretmesinin yankıları sürüyor.

PYD:Biz Suriye hükümetine karşı değiliz, Esad'ı devirmeye çalışmadık

Dün Rusya'nın Şam-QSD anlaşmasını doğrulaması ve Menbic'in batısındaki bölgenin Suriye ordusuna bırakılmasının ardından bundan sonra ne olacağı konuşuluyor.

Sputnik'in haberine göre RBC'ye konuşan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Moskova'daki temsilcisi Abdusselam Muhammed Ali, Türkiye'nin operasyonlarının Kürtlerin iki cephede birden savaşmak zorunda kalma riskini barındırdığını söyledi.

Bu nedenle Şam ile anlaşma yolunu seçtiklerini kaydeden Ali, "Kürtlerle hükümet yanlısı güçler arasındaki bir ittifak uygulanabilir" dedi.

Kürtlerin Suriye hükümetine ya da Beşar Esad'a karşı olmadığını, Esad'ı da devirmek istemediklerini kaydeden Ali, temel hedeflerinin yeni anayasada Suriye'deki azınlıkların haklarının güvence altına alınması olduğunu savundu.

PYD temsilcisi ayrıca, Suriye ordusu ile Türk güçlerinin çatışmaması için Ankara ile Moskova arasında bir anlaşma olduğunu ileri sürdü.