PYD: Fransa bize koruma sözü verdi, ile ilişkilerimiz çok iyi

PYD’li yetkili Fransa’nın Rojava ve Kuzey Suriye’yi iç-dış saldırılara karşı koruma sözü verdiğini söyledi.

PYD: Fransa bize koruma sözü verdi, ile ilişkilerimiz çok iyi

PYD’li yetkili Fransa’nın Rojava ve Kuzey Suriye’yi iç-dış saldırılara karşı koruma sözü verdiğini söyledi.

BasNews’e konuşan PYD Diplomatik İlişkiler Sorumlusu Dara Mustafa, Fransa’nın askerlerini tüm Kuzey Suriye ve Rojava kentlerine yaydığını belirttti.

ABD Başkanı Trump’in Suriye’den askerlerini çekeceğine dair açıklamlarına değinen Mustafa, “ABD bölgedeki askeri ve siyasi hedeflerine ulaşmadan askerlerini çekmeyeceğini öngörüyoruz. Bölgede istikrar hakim olana kadar kalacaklardır” dedi.

Fransa ile PYD arasında “çok iyi ilişkiler” olduğunu belirten PYD’li yetkili “Fransa birçok kez bize Kuzey Suriye ve Rojava’da yaratılan değerleri korumakta kararlı olduğunu iletti. Fransa Derîk, Deyr ez Zor, Minbic ve Kobanê’ye kadar çok geniş bir bölgeye askerlerini yerleştirmiş durumda Ayrıca tekniki be askeri anlamda güçlerimizi destekliyorlar. İç ve dış saldırılara karşı bu bölgeleri koruyacaklar” dedi.

Uluslararası güçlerinin sözlerinde durmadığını hatrlatılması üzerine Dara Mustafa “Fransa sözünde duracak gibi duruyor. Avrupa’da Rojava özerk İdaresi temsilciliğini Fransa’da açtık. Bizim Ellisa yönetimi ile ilişkilerimiz sürüyor. Hollande, Macron ile yaptığımız  görüşmeler ayrıca Rojava’ya gelen Fransa eski Dışişleri Bakanları Koushner’in Rojava ziyaretinde birçok konuyu ele aldık. Karşılıklı birbirimizi iyi anladığımız sanıyorum. İlişkilerimiz Fransa ile çok iyi durumda. Bu toprakları iç ve dış saldırılara karşı birlikte savunacağız” şeklinde yorumladı.