PYD, yirmiden fazla Kürt muhalifi tutukladı

PYD, yirmiden fazla Kürt muhalifi tutukladı

Dün, Batı Kürdistan'da SDF/YPG'ye bağlı güvenlik güçleri Yekiti Partisi'nden yirmiden fazla kişiyi tutukladı.

Batı Kürdistan muhalefetinden Yekiti Partisi'ne bağlı sözkonusu kişilerin Kürdistan'ın bağımsızlık referandumunu desteklemek üzere etkinlik düzenlemeyi planlıyorlardı.  

Yekiti Partisi, “Yekiti Media” internet sitesinden, referandumu destekleme etkinliklerinin başlamasından önce, PYD'ye ait silahlı kişilerin Kürt Ulusal Konseyi (KUK) ve Yekiti bürolarını basarak yetkili kişileri tutukladığını bildirdi.

Amudê kentinde, “Yekiti Media” muhabiri Berzan Şêxmus ve İsmail Senan, el-Jawariye köyünde KUK üyesi Mustafa Senan ve Fahed Ali Asad ile Muhamed Hami evlerinden alınarak tutuklandılar. 

Dirbêsi'de 4 Yekiti Partisi üyesi, Abdulhamid, Jihad, Nizameddin Aliko ve İdriz Ali tutuklanırken, Tel Emer'de de diğer iki Yekiti Partisi üyesi Bahjat Şêxo ve İsmail Qaso tutuklandılar.

Resulayn'de, Yekiti Partisi sorumlusu Bedran Mesto ile KDS-S üyesi Abdulhamid Xelil ve Abdulmecid Musa tutuklandılar. 

Tutuklama operasyonu sırasında farklı yerlerde alıkonulan diğer 9 muhaliflerin isimleri şöyle: Hüseyin Haci Ahmed, Qasim Xelîl, Mahmud İsmail, Hawas Mahmud, Muhamed Muhamed Ali, Muhamed Şêx Başer, Abdulhamid Rezbai, Abdulwahab Kurmi, Abdulkerim Ömer Haso, Hasan Ali Haci Reşo, Nezhan Ahmed ve Lokman Awji.