"PSD-K bürosuna saldırı Rojava'da birlik diyoluğuna karşı yapılmıştır"

 "PSD-K bürosuna saldırı Rojava'da birlik diyoluğuna karşı yapılmıştır"

Rojava’nın Kamışlo kentinde ‘Devrimci Gençlik’ adlı grubun, Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) ofisine ve Kürdistan bayrağına yaptığı saldırının, Rojava’da sürdürülen Kürt-Kürt diyaloğa karşı yapıldığı belirtildi.

Dün akşam Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) bağlı ‘Devrimci Gençlik’ adlı grubun üyeleri, KDP-S ofisine saldırdı, Kürdistan bayrağını karaladı ve ofisin tabelasına slogan ve yazılamalar yaptı.

.

KDP-S Politbüro Üyesi Muhammed İsmail, “Bu saldırı, Kürtler arası diyaloğa karşı yapılmış kötü ve çirkin bir eylemdir. Bu saldırı, diyaloğun sonuçları ve devamına karşıdır ve halkımızın arasında oluşan zemini hedef almaktadır” dedi.

Muhammed İsmail, “Bu saldırıyla hedeflenen; Kürtler arasında her zaman anlaşmazlık ve zorlukların yaşanmasıdır. Hiçbir Kürt tarafının bunda çıkarı yoktur, sadece Suriye Kürdistan’ı dışındaki kişilerin çıkarı olabilir” ifadelerini kullandı.

Saldırının aynı zamanda, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin Kürtler arası birlik için inisiyatif almasına karşı olduğunu vurgulayan İsmail, “Dileriz ki Mazlum Abdi gibi Kürt birliğinden yana olanlar ve Amerika tarafı buna bir çözüm bulur. Aksi takdirde Kürtler arası diyalog sonuç vermez ve bir güven oluşmazsa ileriye yönelik bir adım atılamaz” diye konuştu.

KDP-S yetkilisi, bu tür eylemler hakkında ilgili çevreleri bilgilendirdiklerini ve onların da bunu kabul edilemez bulduğunu belirterek, bu tür saldırıların tekrarlanmaması için somut adımlar atılmasını beklediklerini kaydetti.

DSG Basın Sözcüsü Mustafa Bali, saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Bu tip saldırıların Özerk Yönetim’e zarar verdiğini belirten Mustafa Bali, sorumluların yargılanacağını kaydetti.(K24)