PKK'nin Süleymaniye'de artan faaliyetlerinin sınırlandırılması talep ediliyor

Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde PKK’nin artan faaliyetlerinin sınırlandırılması konusunda ilgili kurumların uyarıldığı bildirildi.

PKK'nin Süleymaniye'de artan faaliyetlerinin sınırlandırılması talep ediliyor

Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentindePKK’nin artan faaliyetlerinin sınırlandırılması konusunda ilgili kurumların uyarıldığı bildirildi.

Süleymaniye’nin kuzeyindeki dağlık bölgelerde artan faaliyetleri ve eylemliliklerinin bölge halkını endişelendirdiği bildiriliyor. En son Mihemed Girtikî olarak tanınan Raperin Ulusal Koordinasyonu Yürütme Kurulu Üyesi Muhammed Ewla Resul’ün Kandil bölgesinde kaybolmuş,YNK’ye bağlı resmi yayın organları Kürt siyasetçinin PKK tarafından kaçırılma ihtimali üzerine durmuştu.

Konu hakkında konuşan Mawet Kaymakamı Mawet Kameran Hesen, ilçelerinde PKK’nin eylemleliklerindeki artışın halkın can güvenliği üzerine yarattığı tehlikeye ilişkin Süleymaniye Valiliği ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne yazılı rapor gönderdiklerini söyledi.  

Süleymaniye İl Meclisi üyesi Berzan Hemîd “Daha önce biz PKK’nin Şarbajêr kasabası sınırında kontrol noktası kurarak vergilendirme yaptığı konusunda ilgili yerleri bilgilendirmiştik. Bu durum o bölgede yaşayan sivillerin can güvenliği için büyük bir tahlike oluşturuyor. PKK’nin yerleşim yerlerinin içerisindeki hareketliliği yüzünden sivil vatandaşların kurban edilmesi doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Goran Hareketi Ulusal Kurul üyesi Tehsîn Îbrahîm ise yaptığı açıklamada, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin içindeki durumu göz önünde bulundurması gerektiğini belirterek, “Hiçbir zaman sivillerin hedef olması ve kaçırılması olaylarını desteklemiyoruz. Kürdistan halkının çatışmalar yüzünden zarar görmesi kabul edilemez” dedi.

Tehsîn Îbrahîm sözlerini şöyle sonlandırdı: “Büyük bedeller ödeyerek kazandığımız kazanımların korunması için herkesin el ele vererek çaba göstermesi gerekir. Kazanımları tehlikeye atacak öldürme, kaçırma gibi eylemliliklerden kaçınılmalıdır.”

/ Basnews