PKK üyesi olduğu iddia edilerek öldürüldü...Çatışma mı infaz mı?

PKK üyesi olduğu iddia edilerek öldürüldü...Çatışma mı infaz mı?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Çatışmada PKK üyesi olduğu iddia edilen bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi de yakalandı. Evin sahiplerinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Çatışma sabah saat 03.00 sıralarında Bağlar ilçesi Sento Caddesi eski havaalanı kavşağında bulunan üç katlı bir binanın en üst katındaki dairede yaşandı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Çatışmada PKK üyesi olduğu iddia edilen bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi de yakalandı. Bir Özel Harekât polisinin de yaralandığı öğrenildi. 

Çatışmanın yaşandığı evin sahibi çift ise gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekipleri, evde inceleme yaptı. 

Hürriyet’in haberine göre İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada çatışmada hayatını kaybeden kişinin adının Mücahit Yılmaz olduğu belirtildi.

Mezopotamya Ajansı da haberinde hayatını kaybeden Mücahit Yılmaz'a ilişkin "İnfaz mı edildi?" sorusunu gündeme getirdi. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "çatışma yaşandığına" dair bir ifade kullanılmadığı ifade edilen haberde, görgü tanıklarının ifadeleri ve olayın yaşandığı evdeki bulgulara dikkat çekildi. 

Çatışma yaşandığı belirtilen evde kapının kırılmadığı ve İçerisinde herhangi bir çatışma izine rastlanmadığı ifade edildi. Haberde, evden ateş edildiğine dair bir işarete de rastlanmadığı belirtildi. "Yılmaz'ın öldürüldüğü belirtilen evin balkonundan ateşe karşılık verdiğine dair herhangi bir işaret de yok" ifadelerinin yer aldığı haberde görgü tanıklarına göre Yılmaz'ın cenazesinin yanında herhangi bir silah da bulunmadı. Mutfak dolabında iki adet mermi izinin olduğu ve dışarıdan ateş edilmiş olabileceği iddia edildi.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Bu bulgulara göre, Mücahit Yılmaz ya üçüncü katta bulunan evin balkonunda dışarıdan açılan ateşle vuruldu ya da baskın sırasında evin balkonuna götürülerek öldürüldü. Baskın sonucu gözaltına alınan Ahmet ve Birsen Yoldaş çiftinin görgü tanıklığı, olayın aydınlatılması için önemli olacak."