"PKK içerisindeki bir grup, Kürtler arası birliğe karşı"

Rojavalı Kürt akademisyen ve siyasetçi Kawa Ezizi, PKK içerisindeki bir ekibin Rojava'da Kürtler arası birliğe karşı olduğu ve DSG Komutanı Mazlum Abdi'yi boşa çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

"PKK içerisindeki bir grup, Kürtler arası birliğe  karşı"

BasNews’e konuşan Rojavalı Kürt akademisyen ve siyasetçi Kawa Ezizi, PKK’nin basın yayın ve medya üzerinden işgalci ülkelere hizmet ettiğini, Kürdistan’ın tüm parçalarının iç işlerine yasal olmayan şekilde müdahale etmeye çalıştığını söyledi.

Kawa Ezizi Koalisyon içerisindeki ülkelerin Hizbullah, Husi ve Haşdi Şabi gibi PKK’yi de hedef alabileceğini kaydetti.

PKK’nin Rojava Kürdistan’ında egemenliğini kurmak istediğini belirten Kawa Ezizi, “PYD’nin büyük bir bölümü PKK’den kurtulmak istiyor. PKK’nin Rojava’daki siyasetini benimsemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Rojavalı siyasetçi Ezizi, ayrıca ENKS olarak PYD’ye PKK’nin Rojava’dan çıkması için şart koştuklarını kaydetti. 

Rojavalı Kürt akademisyen ve siyasetçi Kawe Ezizi, PYD içerisinde PKK’ye yakın bir ekibin medya kuruluşlarına el koyduğunu, DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin tüm çabalarını boşa çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, “Mazlum Abdi’nin geliştirdiği inisiyatif ve çalışmalar desteklenmelidir. PKK içerisindeki bir ekip, Rojava’da Kürtler arası birliğe karşıtlık yapıyor” uyarısında bulundu.