Peşmerge’den güvenlik operasyonu: 11 DAİŞ şüphelisi yakalandı

Peşmerge’den güvenlik operasyonu: 11 DAİŞ şüphelisi yakalandı

DAİŞ’li teröristlerin bölgeye sızma ihtimaline karşın Kerkük’ün güneyindeki köylerde güven operasyonu başlatan Peşmerge güçleri, DAİŞ’li oldukları şüphesiyle 11 kişiyi yakaladı. Evlerde yapılan aramalarda terörist saldırı için hazırlanmış bir bomba düzeneği de ele geçirildi.

Operasyona katılan Peşmerge birliği yetkilileri, terör örgütü DAİŞ’in Peşmerge güçlerine büyük saldırılar gerçekleştirebilecek gücünün kalmadığını ve bu operasyonun da bombalı saldırılar olma ihtimaline karşı gerçekleştirildiğini söyledi.

Operasyon çerçevesinde alandaki bazı köylerde ev aramaları gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer, DAİŞ’le irtibatlı oldukları düşünülen 11 kişinin yakalandığını belirttiler.

Bölgede arama tarama çalışmalarının devam edeceğini belirten yetkililer operasyonda saldırı için hazırlanmış bir bomba düzeneğinin de ele geçirildiğini belirttiler.

Operasyonun başladığı alanda geçtiğimiz günlerde DAİŞ’li bir grubun Peşmerge mevzilerine sızma girişimleri sonucunda 2 DAİŞ’li terörist öldürülmüştü