Peşmerge ile PKK arasında ateşkes kararı

Kurdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin başdanışmanı Hemin Hawrami kişisel twitter hesabından yaptığı açıklama ile Peşmerge ile PKK arasındaki görüşmelerin anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

Peşmerge ile PKK arasında ateşkes kararı

Kurdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin başdanışmanı Hemin Hawrami, Kurdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki ile PKK'nin Şengal Sorumlusu Agit Civiyan arasında gerçekleşen toplantı sonucunda 24 saatlik bir ateşkes konusunda anlaşıldığını duyurdu.

Bugün sabah saatlerinde Şengal'e bağlı Sinune ile Hanesor nahiyeleri arasında PKK'ye bağlı YBŞ güçlerinin Peşmergelere ateş açmasıyla çatışmalar yaşandı. Çatışmaların ardından duruma müdahale eden Başkan Mesud Barzani Genelkurmay başkanı Cemal Eminki'yi görüşmelerde bulunmak üzere Şengal'e gönderdi.

Hemin Hawrami'nin twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Sinune'de bir araya gelen taraflar ilk etapta 24 saatlik bir ateşkes konusunda uzlaşmaya vardılar. Bu süre içerisinde tarafların görüşmeleri sürdürerek, sorunun diyalog ile çözümü konusunda adım atması bekleniyor.