Peşmerge ile Irak ordusu ortak merkez kuruyor

Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu, önümüzdeki ayın başında ortak bir merkez kurulacağı bildirildi.

Peşmerge ile Irak ordusu ortak merkez kuruyor

Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bugün Bakan Şorış İsmail, Uluslararası Koalisyon Komutan Yardımcısı Kevin Copsey başkanlığındaki üst düzey askeri heyetle bir araya geldi. Toplantıya Peşmerge’den de üst düzey komutanlar katıldı.

Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki ilişkilerin ele alındığı toplantıda, güvenlik boşluğunun olduğu bölgelerin yönetimi için iki taraf arasında ortak bir merkez kurulması konusu ele alındı.

Açıklamada, Bakan Şorış İsmail’in, Peşmerge Bakanlığı ile Irak Savunma Bakanlığı arasındaki yakınlaşmaya vurgu yaptığı belirtilirken, 1 Kasım’da önce Erbil’de sonra Bağdat’ta ortak bir merkez kurulmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Kevin Copsey’in ise terörle mücadelede işbirliğinin önemine dikkat çektiği ifade edildi.

Peşmerge Bakanlığı’ndaki reformun da ele alındığı toplantıda Bakan İsmail, süreçte önemli mesafenin kat edildiğini belirterek, “Koalisyon danışmanlarının yardımları ve Peşmerge Bakanlığı ekipleriyle işbirliği, bizim açımızdan takdire şayandır, önemlidir” dedi.

Kevin Copsey, Kürdistan Peşmerge Gücü’nün terörle mücadelede ve bölgenin güvenliğinin sağlanmasında kahramanlık sergilediğini ifade ederek, “Koalisyon’un beklentisi, Peşmerge ile Irak ordusunun, tehditlerle mücadele için nihai bir anlaşmaya varmasıdır” vurgusunda bulundu.

Copsey, Peşmerge ve Irak ordusuna lojistik desteğin de süreceği mesajını verdi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde ortak bir operasyon komutanlığının kurulması ve ortak güvelik noktalarının oluşturulması detaylarının da toplantıda ele alındığı kaydedildi.