Peşmerge Bakanlığı'ndan Kerkük açıklaması

Peşmerge Bakanlığı'ndan Kerkük açıklaması

Peşmerge Bakanlığı, terör örgütü IŞİD’in 4 sivilin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan, Kerkük’ün Dubız ilçesine bağlı Çaxmaxe köyüne saldırısıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Teröristlerin güvenlik boşluğundan yararlanarak eylemlerini arttırdığı hususunda daha önce çok defa uyarıda bulunduk” denildi.

Peşmerge ile Irak güçlerinin koordinasyonu sayesinde saldırıların önüne geçileceğinin belirtildiği açıklamada, “Irak Hükümeti, Irak Ordusu ve diğer güçlerin görevi o bölgede yaşayan Kürt, Arap, Türkmen ve diğer kesimlerin can ve mallarını korumaktır. Sivillerin selameti o bölgede bulunan askeri güçlerin sorumluluğundadır” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Bu tür terör saldırılarının yaşanmaması için Peşmerge güçleri ile Irak Ordusu arasında sorumluluk bilinciyle anlaşma adımları atılmalıdır. Bölgedeki güvenlik boşluğu Peşmerge ve Irak Ordusu’nun ortaklığıyla doldurulmalıdır.”

Geçtiğimiz gün terör örgütü IŞİD mensupları, Kerkük’ün Dubız ilçesine bağlı Çaxmaxe köyüne saldırmıştı.

Akşam saatlerinde Kerkük’ün Dubız ilçesine bağlı Çaxmaxe köyüne saldıran IŞİD’liler köylülere ateş açmıştı.

Saldırıda, 4 köylü yaşamını yitirmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Güvenlik güçlerinin köye intikal etmesinin ardından IŞİD mensupları Hawice tarafına doğru kaçmıştı.

IŞİD, son dönemde Kerkük’ün yanı sıra Musul, Anbar, Diyala ve Selahaddin’in bazı bölgelerinde sık sık terör saldırıları gerçekleştiriyor.