Pentagon'dan açıklama: YPG'yi desteklemeye devam edeceğiz

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, YPG’nin ana unsur olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) desteği kesebilecekleri yorumlarına neden olan haberlerin ardından yeni bir açıklama yaptı

Pentagon'dan açıklama: YPG'yi desteklemeye devam edeceğiz

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, YPG’nin ana unsur olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) desteği kesebilecekleri yorumlarına neden olan haberlerin ardından yeni bir açıklama yaptı

DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, terör örgütü DEAŞ’ın tamamen yenilgiye uğratılması ve geri dönüşünün engellenmesi için 'SDG' ile ortaklığı sürdüreceklerini belirtti. Pahon, SDG içindeki bir gruba silah ve ekipman desteğini ancak kendilerine sağladıkları imkanları DEAŞ dışında bir savaş için kullandıkları tespit edilirse kesmeyi gündeme alacaklarını söyledi.

'YEREL ORTAKLARIMIZIN İMKANLARINI GÜÇLENDİRİYORUZ'

ABD güçleri Suriye içinde istikrara ve DEAŞ’ı engellemeye yoğunlaşan yerel ortakları eğitiyor. Bu yerel güvenlik güçleri, DEAŞ’lı teröristlerin potansiyel kaçışını ve - Suriye’deki iç savaşa uzun vadeli bir çözümle -  DEAŞ’ın geri dönmesini engellemeyi hedefliyor. ABD daha önce temizlenen bölgelerde DEAŞ’ın hareket özgürlüğünün engellenmesi içim ortağımız olan güçlerin imkanlarını güçlendiriyor.

DEAŞ’a karşı ana operasyonlar evrilip istikrar çabaları hız kazandıkça, Irak ve Suriye’de uzun vadeli güvenlik koşullarına bakmaya başlamamız doğal. Hedef DEAŞ’ın yeniden ortaya çıkmasına neden olacak koşulların engellenmesi. ABD, DEAŞ ve diğer terör gruplarının yenilgiye uğratılması ve Suriye’de kurtarılan bölgelere geri dönmelerinin engellenmesi hedefine bağlıdır. 

'SDG İLE ORTAKLIĞIMIZ SÜRECEK'

DEAŞ’ın yenilmesi, kurtarılan bölgelerde istikrarın sağlanması, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin geri dönmesi ve DEAŞ’ın yeniden isyancı olarak geri dönmesinin engellenmesi için Suriye Demokratik Güçleri ile ortaklığımızı sürdüreceğiz."