Pentagon'da, ABD Başkanı Trump'a Suriye brifingi

ABD Başkanı Donald Trump, son bir yıldaki Savunma Bakanlığı ziyaretlerinin üçüncüsünü dün gerçekleştirdi.

Pentagon'da, ABD Başkanı Trump'a Suriye brifingi

ABD Başkanı Donald Trump, son bir yıldaki Savunma Bakanlığı ziyaretlerinin üçüncüsünü dün gerçekleştirdi. Küçük çaplı bir ulusal güvenlik toplantısına dönüşen ziyarette Trump'ın Suriye konusunda bilgilendirildiği bildirildi.

Trump ziyarette ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) Direktörü ve Ulusal İstihbarat (DNI) Direktörü ile bir araya geldi. Görüşmeye ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da katıldı.

Söz konusu görüşme küçük çapta bir ulusal güvenlik konseyi toplantısına dönüştü.

Pentagon komutanlarının Trump yönetimindeki ‘marjinalleşme’ ve Savunma Bakanlığı’ndaki komutanların aldıkları darbeler nedeniyle şikayetlerinin arttığı bir dönemde gerçekleştirilen ziyaret her şeye rağmen büyük önem taşıyordu.

Toplantı Pentagon’da “Tank” ismi ile bilinen odada gerçekleştirildi. ABD Başkanı’nın söz konusu odada canlı haritalar ve uydu görüntüleri ile başta Suriye ve Afganistan olmak üzere dünya çapındaki savaş bölgelerindeki askeri durum hakkında ayrıntılı bilgi alma imkanı bulunuyor.

Askeri kaynaklara göre Trump, Pentagon komutanlarından Suriye’de IŞİD’a karşı verilen savaşın neden hızlı bir şekilde sonlandırılamadığına dair yapılan açıklamaları dinledi.