PDK-S'den Kürdistan Bayrağı ve KDP'ye saldırıya kınama

Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (PDK-S), Bağdat’taki KDP’nin bürosuna yönelik saldırı ve Kürdistan Bayrağı’nın yakılmasını kınayarak, “Saldırganlar Kürdistan Bayrağı’na saldırmakla bütün Kürtlere saldırmak istedi” açıklamasında bulundu.

PDK-S'den Kürdistan Bayrağı ve KDP'ye saldırıya kınama

PDK-S, dün Bağdat’ta Haşdi Şabi’nin yanlılarının KDP binasını ateşe vermesi ve Kürdistan Bayrağı’nı yakmasıyla ilgili yazılı bir bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “PDK-S olarak, bu korkak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırganlar Kürdistan Bayrağı’na saldırmakla bütün Kürtlere saldırmak istedi. Bu korkunç eylem, Irak'ta yapılanı yok etmek, Kürtlerin ve Irak'taki diğer ulusların büyük ortaklığını baltalamak amacıyla gerçekleştirildi" denildi.

Iraklı yetkililerin ülkedeki silahlı grupların faaliyetlerine son vermesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Irak’ı yok etmek isteyenlerin adalete teslim edilmesi” çağrısı yapıldı.

Haşdi Şabi yanlısı bir grup, 17 Ekim’de Bağdat’taki PDK ofisini ateşe vermiş, Kürdistan Bayrağı’nı yakmıştı.

Saldırı büyük bir infial uyandırırken, Birleşmiş Milletler (BM), AB, ABD başta olmak üzere birçok ülke ve uluslararası kuruluş saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

Saldırı Kürdistan Bölgesi’nde sert tepkilere neden olurken, yetkililer Bağdat’a gerekli adımların acilen atılması çağrısında bulundu.