PAK Parti Meclisi üyesi Siraç Kırıcı’ya 1 yıl, 3 ay hapis cezası

Kurdistan Özgürlük Partisi (PAK) Urfa Ağır Ceza Mahkemesi bugün (21.12.2018) gerçekleşen duruşmada PAK Parti Meclisi üyesi Siraç Kırıcı’ya 15 ay hapis cezası verdi.

PAK Parti Meclisi üyesi Siraç Kırıcı’ya 1 yıl, 3 ay hapis cezası
Urfa Ağır Ceza Mahkemesi bugün (21.12.2018) gerçekleşen duruşmada PAK Parti Meclisi üyesi Siraç Kırıcı’ya 15 ay hapis cezası verdi.

Kurdistan Özgürlük Partisi (PAK), Parti Meclisi üyesi Siraç Kırıcı'ya verilen 15 ay hapis cezası ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

PAK Genel Başkan Yardımcısı Feyyaz Ekmen ve PAK Parti Meclisi üyesi Siraç Kırıcı 22.11.2018 günü Almanya’dan Türkiye’ye gelirken, İzmir Havaalanı’nda polislerce gözaltına alınmışlardı. Siraç Kırıcı ve Feyyaz Ekmen bir gece İzmir Emniyeti’nde gözaltında tutulduktan sonra, mahkemeye çıkarılmış ve haklarında dava açılarak serbest bırakılmışlardı.

Siraç Kırıc’nın mahkemesinin ilk duruşması bugün Urfa’da gerçekleştirildi.

Urfa Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmada Siraç Kırıcı’ya15 Ay hapis cezası verdi. Ceza ertelendi. Avukatlar bir üst mahkemeye itiraz edecekler.

Siraç Kırıcı sosyal medyada paylaşmış olduğu Halepçe ve Enfal soykırımları ile ilgili fotoğraflar ile Kürdistan Bayrağı’nı paylaşmaktan 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

PKK-KCK ile hiçbir alakası olmayan PAK Parti Meclisi üyesi Siraç Kırıcı, yine PKK-KCK ile hiç bir alakası olmayan bu paylaşımlar gerekçe gösterilerek ‘’PKK-KCK propagandası yapmak’’tan 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şimdi sormak istiyoruz: Halepçe ve Enfal  soykırımları ile ilgili fotoğrafların, Kürdistan Bayrağı’nın PKK-KCK propagandasıyla ne alakası vardır?

Urfa Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu kararının hukuk ile hiçbir ilişkisi yoktur; tümüyle siyasi bir karardır.Bu karar düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne tahammülsüzlüğün dışa vurumudur.Bu karar Kürt milletine dair her söylem ve değere tahammülsüzlüğün dışa vurumudur.

Urfa Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu kararını protesto ediyoruz.

Bu cezadan önce de PAK Parti Meclisi üyeleri Mehmet Ermiş ve Kutbettin Yıldız  ile bazı PAK üyeleri hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı hapis cezaları verilmiş; PAK Genel Başkanı ile çok sayıda PAK yönetici ve üyesi hakkında soruşturmalar ve davalar açılmıştı.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de;  gözaltılar, hapis cezaları ve baskılar özgürlük, demokrasi ve adalet için , halkımızın meşru özgürlük davası için sürdürülen mücadeleyi durduramayacaktır.