PAK: 'Kürdistan Bayrağına saldırı dünyadaki tüm Kürtlere ve Kürdistanlılara yönelik bir saldırıdır'

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), dün Irak’ın başkenti Bağdat’ta Kürdistan Demokratik Partisi’nin (PDK) binasının ateşe verilmesini ve Kürdistan Bayrağının yakılmasına tepki gösterdi.

PAK: 'Kürdistan Bayrağına saldırı dünyadaki tüm Kürtlere ve Kürdistanlılara yönelik bir saldırıdır'

PAK, dün Bağdat’ta İran destekli Haşdi Şabi yanlıları tarafından PDK’nin Bağdat bürosunun ateşe verilmesi ve Kürdistan Bayrağının yakılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

"Kürdistan Bayrağına ve PDK’ye yapılan saldırı dünyadaki tüm Kürtlere ve Kürdistanlılara yönelik bir saldırıdır” denilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bu saldırı, Güney Kürdistan'daki tüm partilerin başarısına ve birliğine karşı Kürdistan'ın vatanseverleri için bir tehdit olduğu gibi, bu saldırı aynı zamanda, Erbil ile Bağdat arasındaki diyalog ve ilişkilere yönelik de bir tehdittir.”

Açıklamada, “Soykırımcı Saddam Hüseyin, Güney Kürdistan Federal Bölgesi'nin kurulmasına engel olamadı. Bugün ne Haşdi Şabi ne de arkasındakiler Kürdistan'ın özgürlük ve bağımsızlığının önünde duramayacaktır. 

Mahabad Kürdistan Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Qazi Muhammed’in ölümsüz lider Mela Mustafa Barzani’ye emanet ettiği Kürdistan Bayrağı bugün Kürdistan Parlamentosu’nda dalgalanıyor. Bu kutsal bayrağın bir gün Kürdistan'ın dört parçasının tamamında özgürlüğün ve bağımsızlığın bir işareti olarak gökyüzünde dalgalanacağından şüphemiz yok” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Haşdi Şabi yanlıları tarafından PDK’ye ve Kürdistan Bayrağına yönelik yapılan saldırıyı PAK üyeleri ve gönüllülerine yönelik bir saldırı olarak görüyoruz” ifadelerine yer verildi.