Osman Öcalan: 'PKK iç savaş çıkartmayı hedefliyor'

Kürdistan İşçi Partisi (PKK) eski yöneticilerinden Osman Öcalan yaptığı açıklamada, PKK’nin Serzêrê asayis sorumlusunu şehit düşürmesindeki amacın yeni bir iç savaş başlatmak için olduğunu belirtti.

Osman Öcalan: 'PKK iç savaş çıkartmayı hedefliyor'

Serzêrê asayis yetkilisinin PKK tarafından şehit edilmesine yönelik Basnews’e açıklamalarda bulunan Kuzey Kürdistanlı Siyasetçi Osman Öcalan, Erbil asayişinin yaptığı incelemeler neticesinde olayın PKK tarafından yaptığının netleştiğini ve bununla Kürdistan Bölgesi’ni yeni bir iç savaş ateşinin içerisine çekmek istediğini dile getirdi.

Uzun bir dönem PKK saflarında bulunan ve en tanınmış yetkililerinden birisi olan Osman Öcalan açıklamasında, bu yanlışların aynı zamanda PKK’nin kendisine de zarar verdiğini çünkü ABD Konsolosluk ve Diplomasi Merkezi’nin bu davranışları izlediğini ve bugün bir asayiş yetkilisini şehit düşürenlerin yarın neler yapabileceklerini hesapladıklarını söyledi.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik siyasetinin yanlış ve iç savaş çıkarma temelinde olduğuna dikkat çeken Öcalan açıklamasının devamında, bunun büyük bir hata olduğunu ve Kürt halkının bunu asla kabul etmeyeceğini ifade etti.

Açıklamasının sonunda PKK’ye çağrıda bulunan Osman Öcalan, şayet bu yanlışlarından vazgeçmemeleri halinde hem kendi geleceklerini tehlikeye sokacaklarını hemde bölgeye ciddi zararlar vereceklerini belirtti.