Osman Öcalan: 'Fransa’nın PKK saldırılarını sert bir dille kınaması, PKK’yi şoke etti'

Kürt siyasetçi Osman Öcalan, PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne saldırması ve Kürdistan Bölgesi’nin petrol boru hattını patlatmasına ilişkin “PKK bu saldırıları ile ulusal ve uluslararası alanda ismini kötüye çıkarıyor” yorumunda bulundu.

Osman Öcalan: 'Fransa’nın PKK saldırılarını sert bir dille kınaması, PKK’yi şoke etti'

Kürt siyasetçi Osman Öcalan, PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne saldırması ve Kürdistan Bölgesi’nin petrol boru hattını patlatmasına ilişkin “PKK bu saldırıları ile ulusal ve uluslararası alanda ismini kötüye çıkarıyor” yorumunda bulundu.

PKK silahlı güçleri, Kürdistan Bölgesi’nden Türkiye’ye giden petrol boru hattını patlatmış, Çemanke nahiyesinde Peşmerge Güçleri’ne düzenlediği saldırıda 1 Peşmerge’yi şehit etmiş, 2 Peşmerge ve asayiş memurunu yaralamıştı.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılara ulusal ve uluslararası düzeyde tepki yağdı.

Eski PKK yöneticisi ve siyasetçisi Osman Öcalan, “ABD ve Fransa’nın PKK saldırılarını sert bir dille kınaması PKK’yi şoke etti. Bunu beklemiyorlardı. ABD’nin tepkisi PKK’yi iki adım geriletti, kendi aralarında fikir ayrılığına düştüller” yorumunda bulundu.

“ABD’nin açıklamasında ortaya çıktığı gibi Washington PKK’yi destelemiyor” diyen Öcalan, “Kürdistan petrol boru hattını patlatmak, Peşrmegeyi şehit etmek ve diplomatlara saldırıları kimse desteklemez. PKK yönetimi kendisi de yanlış yaptığını farketti, çünkü diyalog ile sorunların çözümünden bahsediyorlar” ifadesini kullandı.

Osman Öcalan sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK’nin mevcut yönetimi kendi eliyle partisini yok ediyor. PKK’nin yaptığı savaş çığırtkanlığından başka birşey değil, Daha önce tüm Kürdistan’ın kurtuluşu için hedef koyan PKK, şimdi çalışmalarını Güney Kürdistan’ın 4-5 köyüne hapsetmiş ve bazı tarafların alkışlamasıyla Kürdistan Bölgesi’ne karşıt cepheye düşmüş durumda.”

/ Basnews