Ömer Çelik: Biden'ın sözlerinde Kürt vatandaşlarımıza yönelik bir saldırı var

Ömer Çelik: Biden'ın sözlerinde Kürt vatandaşlarımıza yönelik bir saldırı var

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Başkan Adayı Joe Biden’in Kürtler ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin sözlerine ilişkin, “Açıklamalarda Kürt vatandaşlarımıza dönük büyük bir saldırı var” dedi.

Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Joe Biden’in tartışmalara neden olan sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, “Joe Biden’in açıklamalarında Kürt vatandaşlarımıza dönük büyük bir saldırı var. Bu saldırı ve hakaret topyekün reddedilmiştir. Aslında PKK ve PYD’yi kastederek bütün Kürt vatandaşlarımızı ve bütün bölgedeki Kürtleri kendisinin elemanı veya siyasetinin uzantısı olarak göstermek şeklinde hiçbir siyasi ahlakla bağdaşmıyacak bir yaklaşım var” ifadelerini kullandı.

Çelik, geçmişte bunu bazı gruplar üzerinden yapmış olabileceklerini belirterek, “Ne ülkemizdeki tek bir Kürt vatandaşımız ne bölgedeki tek bir Kürt çocuğu bu emperyalist siyasetin lejyoneri olmaya asla ve asla iyi bir gözle bakmaz” diye konuştu.

“Bu emperyalist siyasetin Kürt çocuklarını kendi lejyoneri yapma siyasetini herkes lanetler” Çelik, sözlerine şunları ekledi:

“Bu oyun çok uzun zaman oynandı. Kendi çocuklarını kendi çıkarları için savaşa göndermeyenler bu bölgedeki çocukları Ortadoğu’daki çocukları kendi çıkarları için çeşitli savaşlara sürdüler ve yok ettiler.

Kim PKK/PYD'ye destek veriyorsa, PKK/PYD'ye silah gönderiyorsa Kürt çocukları için sadece cenaze istiyordur."

Çelik, “Kürt çocuklarının yaşamasını isteyen, iyi bir hayat sürmesini iyi bir eğitim sahibi olmasını, demokratik ve onurlu bir ülkenin eşit yurttaşları olmasını isteyenler bu dış müdahale siyasetine topyekün karşı durması gerekir ve nitekim karşı duracaklardır” dedi.