Nuceyfi'den Irak ordusuna: PKK’yi Şengal ve çevresinden çıkart!

Nuceyfi'den Irak ordusuna: PKK’yi Şengal ve çevresinden çıkart!

Musul’un merkezini oluşturduğu Ninova Vilayeti eski Valisi Esil Nuceyfi, Irak ordusuna PKK’yi Şengal ve çevresinden çıkarması çağrısı yaptı.

Facebook hesabından açıklama yapan Esil Nuceyfi; Şengal, Sinune, Xanesor ve Kahtaniye’nin PKK’ye bağlı grupların kontrolünde olduğunu, bu şekilde göçzedelerin evlerine dönmesine engel olunduğunu ve Türkiye’nin bölgeye saldırılar düzenlemesine yol açtığını belirtti.

Nuceyfi, “PKK’nin bölgede dayattığı yönetimin Irak ve Kürdistan Bölgesi’yle hiçbir ilgisi yok. Bu da evlerinden olan bölge sakinlerinin dönüşü önündeki engellerden en önemlisi” dedi.

Irak ordusundan PKK’yi bölgeden çıkarmasını isteyen eski Ninova Valisi, “Bu şekilde Türkiye’nin Irak’a askeri müdahale gerekçesi kalmaz” ifadesini kullandı.

Dün PKK’nin, Ninova sınırları içerisinde bulunan Irak polisine ait bir noktayı ele geçirdiği basına yansımıştı. Bunun üzerine polis noktasındaki güvenlik yetkililerinin yanı sıra tüm çalışanların polis merkezini terk ettiği ifade edildi.

Türkiye de bir haftayı aşkın süredir hem havadan hem karadan Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde PKK’ye yönelik operasyon düzenliyor. Operasyonlar nedeniyle bazı sivil vatandaşlar hayatını kaybederken, bazı vatandaşlar köylerini boşaltmak zorunda kaldı.