Neçirvan Barzani'den KDP binasına yapılan saldırıya ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak’ın başkenti Bağdat’ta KDP binasına yönelik saldırıyı kınayarak, “Irak’ta diktatörlüğün çökmesi için mücadele eden bir partinin binasına saldırmak, Devrimci Kürt ve Iraklıların ortak mücadelesinin tarihine karşı yapılmış bir saldırı anlamına gelmektedir” dedi.

Neçirvan Barzani'den KDP binasına yapılan saldırıya ilişkin açıklama

Başkan Neçirvan Barzani KDP’nin Bağdat’taki parti binasına yapılan saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu saldırının barış, demokrasi ve insan hakları normlarına karşı olduğunu söyledi.

Neçirvan Barzani'nin Bağdat saldırısına ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Bugün sabah saatlerinde yasadışı bir grup Kürdistan Demokrat Partisi’nin Bağdat’taki binasına saldırarak ateşe verdi, saldırıyla birlikte Kürdistan bayrağıyla Kürtlerin sembolü de yakıldı. Onun yerine Heşdi Şabi flaması göndere çekildi.

Söz konusu saldırıyı kınıyor ve provokatif bir eylem olarak değerlendiriyoruz.

Irak’ta zulmün ve diktatörlüğün çökmesi için mücadele eden bir partinin binasına saldırmak, Devrimci Kürt ve Iraklıların ortak mücadelesinin tarihine karşı yapılmış bir saldırı anlamına gelmektedir.

 Bu saldırılar barış içinde birlikte yaşam ilkelerine karşıdır. Aynı zamanda siyasi ve toplumsal barışı ortadan kaldırmaktadır. Anayasa, demokrasi ve insan hakları ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.

Peşmerge Güçleri, Heşdi Şabi ve Irak Silahlı Kuvvetler IŞİD savaşında yeni ortak bir tarih kaydettiler. Bu ortak dayanışmanın siyasi açıdan daha fazla dayanışmanın sağlanmasına ve Irak’ın içinde bulundupu durumdan çıkmasına yardımcı olmasını umuyoruz.

Muhtelif konularda yapılan hiçbir tartışmanın ve demecin yeni Irak’ta milletler ve bileşenler arasında sağlanan bu ortaklığı bozmamalıdır. Bütün taraflar bu ortak mücadeleyi Irak halklarına hizmet edecek iyi bir yönetimin oluşması için Federal ırak hükümetin destek amaçlı kullanmalıdır.

Bütün taraflara itidal çağrısında bulunuyor, Irak hükümetinin ilgili kurumlarının da ciddi ve ivedilikle yasal soruşturma başlatmasını, provokatiflerin yasalar karşısına çıkarılmasını talep ediyoruz.