Neçirvan Barzani: Kürdistan bayrağı Kerkük'te birlikte yaşamı güçlendirecek

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bayrağı'nın il genelinde bütün resmi kurumlarda göndere çekilmesi kararına ilişkin bir açıklama yaptı.

Neçirvan Barzani: Kürdistan bayrağı Kerkük'te birlikte yaşamı güçlendirecek

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, Kerkük İl Meclisi tarafından alınan Kürdistan Bayrağı'nın il genelinde bütün resmi kurumlarda Irak bayrağının yanında göndere çekilmesi kararına ilişkin bir açıklama yaptı.

Bağdat'ta Kerkük ile ilgili kanunun görüşüldüğü günlerde, Kürdistan yetkililerinin kentte yaşayan bütün etnik oluşumların haklarını savunduğuna herkesin şahit olduğunu vurgulayan Başbakan Barzani, "Kerkük meselesini konu alan 140. madde, 14 yıldır Irak'taki bir kısım yetkili tarafından uygulamaya koyulması engelleniyor” dedi.

Kürdistan siyasi yetkililerinin her zaman Kerkük'teki oluşumlar arasında karışıklık çıkmaması adına istikrarlı davrandığını dile getiren Barzani, şunları dile getirdi:

Birlikte Eşit ve Barışçıl Yaşam

"Kürdistan Bayrağı'nın Kerkük'te bütün resmi kurumlar Federal Irak Bayrağı'nın yanında göndere çekilmesi kararının alınmasında emeği olan herkesi kutluyorum. Bu eylemin, Kerkük'te birlikte yaşam esaslarının korunması ruhunu pekiştireceği ve kentte yaşayan bütün etnik oluşumların, İlk Meclisindeki yönetimde daha iyi temsil edileceklerine vesile olacağı kanaatindeyim. Kerkük il yönetiminin bu haklı kararından sonra kentte yaşayan bütün etnik oluşumlar, Kerkük'teki yönetimde daha iyi temsil edileceğine inanıyorum.”

Kerkük halkının Irak'ın diğer kentlerinden gelen ve IŞİD vahşetinden gelen on binlerce sığınmacıya kucak açtığını ve Peşmergenin dili, dini, ırkı arasında fark gözetmeksizin herkesi koruduğunu vurgulayan Başkakan Barzani, Kürdistan halkının, birlikte, eşit ve barışçıl yaşama temellerine sahip çıktığını sözlerine ekledi.