Neçirvan Barzani: Firset Sofi vatansever bir insandı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Erbil Valisi Firset Sofi’nin vatansever, işinin ehli ve vefakar bir insan olduğunu belirtti.

Neçirvan Barzani: Firset Sofi vatansever bir insandı

Neçirvan Barzani, yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle bu sabah hayatını kaybeden Erbil Valisi Firset Sofi için yayımladığı mesajda, Sofi’nin ailesi ve yakınları ile Erbil sakinleri ve Kürdistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

“Dr. Firset Sofi, Kürdistan Öğrenciler Birliği saflarında önemli bir rol oynadı” diyen Neçirvan Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Daha sonra başarılı bir kadro olarak toplumsal çalışmalarda rolü oldu. Çalışkan bir parlamenter ve hukukçu olarak Kürdistan Parlamentosu’nda etkili bir role sahipti. Ehil, temiz, vatansever ve vefakar olması, Dr. Firset Sofi’yi sevilen bir insan haline getirmişti.

Erbil Valiliği görevine geldikten sonra halkın sorunlarıyla içtenlikle ilgilendi. Erbil şehrini ve bağlı bölgeleri geliştirmek için çok sayıda projesi vardı. Maalesef ölüm, onun Erbil’e ve Kürdistan’a daha fazla hizmet etmesine izin vermedi.

Yüce Allah ruhunu rahmetiyle şad etsin, herkese sabır versin. Dr. Firset Sofi’nin çalışma ve sadakatini her zaman hatırlayacağız.”

20 Ekim’de coronavirüse yakalandığı açıklanan 42 yaşında Erbil Valisi Firset Sofi, tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayata veda etti.