Mustafa Özçelik: PKK, Kürtler arasında bir iç savaşa yol açmak için zemin hazırlıyor

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarını tehlikeye attığını söyledi.

Mustafa Özçelik: PKK, Kürtler arasında bir iç savaşa yol açmak için zemin hazırlıyor

K24 Televizyonunun haber bültenine bağlanan PAK Genel Başkanı gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“PKK'nin Kürdistan Bölgesi'ndeki eylemleri ve politikaları yanlıştır” diyen Özçelik, “Biz PAK olarak, PKK'nin Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğine, gücüne, parlamentosuna ve hükümetine saygı duyması gerektiğini açıkça ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi sınırında yapılacak hiçbir eylemin Kürdistan Bölgesi'nin kazanımlarına zarar vermemesi gerektiğini vurugulayan Özçelik, “Çünkü Kürdistan Bölgesi'nin kazanımları tüm Kürtlerin ve Kürdistan'ın başarısıdır ve hepimiz sahip çıkmalıyız. Biz, PKK’yi defalarca Kürdistan Bölgesi’ne yönelik bu yanlış politikalarından vazgeçmeye çağırdık” dedi.

"PKK demokratik bir Türkiye istiyorsa savaşı bitirmelidir" değerlendirmesinde bulunan Özçelik, şöyle devam etti:

“PKK’nin politika ve söylemleri savaşla yürütülüyor. PKK gerçekten demokratik bir Türkiye istiyorsa bunun için savaşa gerek yok. Bir sorunun çözümünün anahtarı, savaşı bitirmektedir. PKK, Kuzey Kürdistan'daki savaşı bitirmelidir. PKK kuzeydeki savaşı durdurursa, bu Kürdistan Bölgesi ve Rojava’yı da etkileyecektir. PKK, Kürtlerin kazanımlarını baltalamak için savaşı sürdürüyor."

PAK lideri, PKK ile Türkiye arasındaki savaşın Kürdistan Bölgesi'ne sıçradığını ve büyük hasara yol açtığını belirterek, “Türkiye, Kürdistan Bölgesi’nde birkaç askeri üs kurdu ve bölge topraklarını işgal etti. Bu kabul edilemez. Yanlış yönlendirilmiş politikalarıyla PKK, Türkiye'nin Kürdistan'daki işgalini ilerletmesi ve Kürdistan'daki kazanımlarını baltalamasına yol açıyor” diye konuştu.

PKK’nin Şengal’deki politikalarını da eleştiren Özçelik, şunları kaydetti:

“PKK, Türk bayrağına saygı duyduğunu ve ilerleteceğini söylüyor. Ancak aynı PKK, Kürdistan Bayrağı’na ve Kürdistan Bölgesi egemenliğine saygı duymuyor. PKK Şengal’de de yanlış bir politika izliyor. PKK, Kürtler arasında bir iç savaşa yol açmak için zemin hazırlıyor. Fakat Başkan Mesud Barzani'nin böyle bir savaşa izin vermeyeceğine inanıyoruz.”

Haberin kaynağına-videosuna buradan ulaşabilirsiniz