Mustafa Karasu: PKK'yi feshederiz!

Mustafa Karasu: PKK'yi feshederiz!

PKK’nin kurucularından Mustafa Karasu, HDP’li belediyelerden para almadıklarını savunarak, “Beş kuruşluk para geldiğini ispatlasınlar biz PKK’yi feshederiz” dedi. Karasu ayrıca HDP il binası önündeki annelerin eylemlerini de “provakasyon” şeklinde değerlendirdi.

PKK’ye yakın bir televizyon kanalına konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanması ile ilgili konuştu.

Karasu, kayyumların, HDP’li belediyelerin PKK’ye mali destek ssağladığı gerekçesi atanmasına tepki gösterdi.

“Öyle bir şey yok. Beş kuruşluk para geldiğini ispatlasınlar biz PKK’yi feshederiz” diyen Karasu sözlerine şunları ekledi:

“Bizim istediğimiz onların orada iyi belediyecilik yapmaları. Halkla birlikte çalışsınlar, kendilerini irade yapsınlar biz onlardan başka bir şey istemiyoruz. Bu söylenen sahtekarlık, yalan. Kendileri her yere para dağıtıyorlar, zannediyorlar ki Kürdistan’daki belediyeciler de böyle. Bizden para istemesinler biz onların beş kuruşunu değil, bir centini bile istemiyoruz.”

HDP İl Binası Önünde Annelerin Oturma Eylemi

Çocukları dağa çıkarıldığı gerekçesi ile Diyarbakır’da HDP il binası önünde  eylem yapan ailelerin buraya kasten gönderildiğini savunan Karasu, “Provokasyondur tabi, komplodur. Kayyuma karşı direniş kamuoyunda bir destek aldı. Kayyum direnişi zayıflatmak, geri çekilmesini sağlamak, destek verenleri töhmet altında tutup onların destek vermelerini engellemek için yapılıyor” dedi.

Ordudan subaylerın kendi ailesine de gittiğini dile getiren Karasu, “Daha önce bizim aileye de gitmişler, baskı yapmışlar. Hem de albaylar, yarbaylar toplanıp gitmişler.Babama demişler ki; sen de git, oğlun niye dağda? Demiş; kendisi bilir, ben ne bileyim? Getiriyorsanız siz getirin” ifadelerini kullandı.