Musa Orhan'ın tutuklanması talebi reddedildi!

Batman’da İpek Er’e cinsel saldırıda bulunan ve intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması talebi reddedildi.

Musa Orhan'ın tutuklanması talebi reddedildi!

Batman'ın Beşiri ilçesinde, 18 Ağustos'ta hayatını kaybeden İpek Er'in, geride bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söylediği uzman çavuş Musa Orhan'ın yargılandığı davanın ilk duruşması Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Musa Orhan duruşmaya, Ankara'dan SEBGİS sistemiyle katılırken, İpek Er'in annesi Hakime Kılınç, babası Fuat Er ve avukatları da hazır bulundu.

Tutuksuz sanık Orhan, duruşmada savunma yapmayıp, susma hakkını kullandı.

Duruşmaya HDP, İHD ve bölge baroları müdahil olma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, savunma yapmayan Musa Orhan'ın tutuklanma talebi ile dernekler, HDP ve bölge barolarının müdahil olma taleplerinin reddine karar vererek, duruşmayı 25 Şubat 2021 tarihine erteledi.

Ne olmuştu?

Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'i bir evde alıkoyarak 20 gün cinsel saldırıda bulunan ve ölümüne neden olan ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile yurttaşların günler süren tepkisinin ardından hakkında dava açılan ve tutuklanan uzman çavuş Musa Orhan tahliye edilmişti.

Tepkilerin ardından Türkiye İçişleri Bakanlığı, Musa Orhan hakkında açıklama yapmış ve Orhan'ın, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edildiğini duyurmuştu.

İpek Er, ailesine bıraktığı 17 Haziran 2020 tarihli mektupta, “bu mesajım benim gibi saf kızlarımızın başına gelmesin” ifadelerini kullanmıştı.

Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğradığını belirten İ.E., mektubunda, şunları yazmıştı:

 “Beni tehdit etti. Eğer söylersem beni öldüreceğini söylüyordu. Artık öleceğim için korkmama gerek yok. Evet, gerçekleri söylemeye gelelim. M… O… bana tecavüz etti. Ben ağladım, bana kendini diktirirsin dedi. Saçımı çekip yerden sürükledi, ‘kimse sana inanmaz’ dedi. ‘Sahipsizsin’ dedi.

Ben ne ölüyüm ne sağım. Keşke ölseydim, bu mesajım benim gibi saf kızlarımızın başına gelmesin. Çakal mahvetti hayallerimi yıktı benim. Ne suçum vardı. Bana tecavüz etti. Ve inkar etmiş. Benim hayatımı umutlarımı tüketti. Parasını başına çalsın. Zalimin teki o merhametsiz. Beni bu duruma sokma intihar etmeye ya Musa beni öldürecekti ya da ben kendimi öldürecektim. Seni affetmiyorum. Benim hayatımı mahvettin herkesin diline düştüm. 17.07.2020 – 00.30.”