MSB'den Pentagon'a S-400 yanıtı

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), S-400 denemelerinin NATO taahhütlerine aykırı olduğunu iddia eden ABD'ye “İttifak içerisindeki sorumluluklarını harfiyen yerine getiren Türkiye’nin NATO taahhütlerine aykırı hareket ettiğini iddia etmek tutarlı değildir.” yanıtını verdi.

MSB'den Pentagon'a S-400 yanıtı

Basın Sözcüsü Yarbay Şebnem Aktop, ABD'nin Rusya'da satın alınan S-400 hava savunma sistemlerinin denenmesiyle ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Denemelerin S-400 sisteminin hazırlık sürecinin doğal bir parçası olduğunu belirten Şebnem Aktop, “NATO müttefiklerinin kullanmakta olduğu S-300’ler gibi S-400 sistemi de müstakil olarak ve hiçbir NATO Komuta Kontrol sistemine entegre edilmeden kullanılacaktır” dedi.

Türkiye'nin NATO'daki sorumluluklarını yerine getirdiğini söyleyen Aktop, şöyle devam etti:

"Türkiye Sorumluluklarını Yerine Getiriyor"

Geniş bir coğrafyada farklı risk ve tehditlere karşı salgına rağmen kesintisiz şekilde mücadele ederken, ittifak içerisindeki sorumluluklarını harfiyen yerine getiren Türkiye’nin NATO taahhütlerine aykırı hareket ettiğini iddia etmek tutarlı değildir.

"Amacımız Halkın Güvenliğini Sağlamak"

Dost ve müttefiklerimizden beklentimiz, ilişkilerin bozulacağı gibi söylemler yerine, S-400 sistemi ile ilgili bugüne kadar getirdiğimiz alternatif çözümler ile varsa ilave alınabilecek makul teknik tedbirlerin görüşülmesine odaklanılmasıdır. Türkiye’nin amacı kimseyi üzmek değil, halkının güvenliğini sağlamaktır.