Mesrur Barzani: Terör küresel bir tehdittir

Terörün küresel bir tehdit olduğunu vurgulayan Başbakan Mesrur Barzani, Avusturya ve Afganistan halkına dayanışma mesajı verdi.

Mesrur Barzani: Terör küresel bir tehdittir

Twitter hesabından bir mesaj yayımlayan Başbakan, terör saldırılarına hedef olan Avusturya ve Afganistan halkıyla dayanışma vurgusu yaptı, “Terör küresel bir tehdittir. Bu tür iğrenç eylemlere karşı birlik olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın merkezinde dün akşam saatlerinde altı farklı noktayı hedef alan silahlı saldırılarda 4 sivil yaşamını yitirirken, 14 kişi de yaralandı.

Saldırıyı en az 3 kişinin gerçekleştirdiği açıklanırken, saldırganlardan birisi polis tarafından vurularak öldürüldü.

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, polis tarafından vurulan saldırganın IŞİD sempatizanı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Öte yandan, Afganistan'ın başkentinde bulunan Kabil Üniversitesi'ne düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda 19 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, ülkenin en büyük üniversitesi olan Kabil Üniversitesine öğle saatlerinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılar ile sonrasındaki çatışmada, çoğu öğrenci 19 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

3 saldırganın etkisiz hale getirildiği açıklanırken, saldırıyı henüz üstlenen olmadı.