Mesrur Barzani: Necmeddin Kerim ,Kürt davasının tanınmasında önemli rol üstlendi

Başbakan Mesrur Barzani, yaşamını yitiren Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’in, Kürdistan kurtuluş mücadelesinde önemli rolü olduğunu vurguladı.

Mesrur Barzani: Necmeddin Kerim ,Kürt davasının tanınmasında önemli rol üstlendi

Başbakan Mesrur Barzani, dün gece ABD’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kerkük Valisi Necmeddin Kerim için bir taziye mesajı yayımladı.

Necmeddin Kerim’in ailesi ve Kerkük halkına başsağlığı dileğinde bulunan Başbakan, şunları ifade etti:

“Vatansever ve Kürdistan adına duruşuyla bilinen mücadelenin önemli ismi Doktor Necmeddin Kerim’in vefat haberini büyük bir üzüntüyle almış bulunmaktayım. Doktor Necmeddin Kerim Eylül Devrimi döneminde bir Peşmerge ve Kürdistan Öğrenciler Birliği lideri olarak, daha sonra yurt dışında Kürdistan halkının kurtuluş mücadelesinde, dünyanın diplomasi ve akademi merkezlerinde Kürt davasının tanınmasında önemli rol üstlendi.

Irak’ın diktatörlük rejiminden kurtarılmasından sonra da Kerkük Valisi olarak farklı bileşenler arasında barışçıl, birlikte yaşamın sağlanması ve derinleştirilmesinde, ulusal konularda etkili oldu.

Ailesine, Kürdistan halkına ve özellikle Kerküklülere başsağlığı ve taziye dileklerimi iletiyor, acılarını paylaşıyorum. Yüce Allah ruhunu cennetiyle şad etsin, hepimize de sabır ihsan etsin.”