Mesrur Barzani: Almanya'nın kararı memnuniyet verici

Başbakan Mesrur Barzani, Alman Federal Meclisi'nin, Almanya silahlı kuvvetlerinin Irak’taki görev süresini uzatma kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Mesrur Barzani: Almanya'nın kararı memnuniyet verici

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başbakan Mesrur Barzani, “Federal Meclis’in Alman silahlı kuvvetlerinin Irak’taki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon ve NATO misyonundaki görev süresini Ocak 2022’ye kadar uzatma kararını memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

Başbakan, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ı etiketleyerek paylaştığı mesajında, “Almanya, IŞİD'e karşı savaşın merkezinde yer alıyor ve Peşmerge’ye eğitim dahil destek veriyor” ifadelerini kullandı.

Alman Federal Meclisi, Alman silahlı kuvvetlerinin Peşmerge ve Irak Ordusu’na destek amacıyla 15 ay daha Irak’ta kalmasını oy çokluğuyla kabul etmişti.

431 parlamenterin oyuyla meclisten geçen karara göre, Alman güçleri 31 Ocak 2022’ye kadar Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığını devam ettirecek.

2014’te IŞİD ’e karşı mücadele etmek için ABD öncülüğünde kurulan Uluslararası Koalisyon çerçevesinde, 500 Alman asker ve danışman Irak’ta görev yapıyor.