Merkel:Avrupa kaderini eline almalı

Merkel:Avrupa kaderini eline almalı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın kaderini eline alması gerektiğini belirterek, “Başka ülkelere güvenilebilecek zamanlar geride kaldı” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, G7 Zirvesi sonrasında seçim kampanyası çerçevesinde Münih Trudering'deki bir bira çadırında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

G7 Zirvesi'nde yaşadığı hayal kırıklığını ifade eden Merkel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkalarına tümüyle güvenebileceğimiz zamanlar bir parça geride kaldı. Son günlerde bunu deneyimledim. Biz Avrupalılar kendi kaderimizi gerçekten elimize almalıyız.”

Merkel'in hem Donald Trump liderliğindeki Amerikan hükümetine hem de Avrupa Birliği'nden çıkmaya hazırlanan İngiltere'ye istinaden bu açıklamayı yaptığı belirtiliyor.

Hem ABD hem İngiltere ile dostluğun sürmesi gerektiğini vurgulayan Merkel "Ama bilmek zorundayız ki kendi kaderimiz için kendimiz mücadele etmek zorundayız” ifadelerinde bulundu.

Dünyanın önde gelen yedi sanayi ülkesinin (ABD, Kanada, Japonya, Almanya, Fransa, İtalya ve Birleşik Krallık) devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren G7 Zirvesi İtalya'nın Sicilya adasındaki Taormina kentinde dün sona ermişti.