McGurk: Kaygıyla takip ediyoruz

TSK'nın, Şengal operasyonuyla ilgili açıklama yapan ABD'nin DAİŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, "Türkiye'nin, ABD ya da DAİŞ'e karşı kurulan koalisyon ile koordine etmeden gerçekleştirdiği hava saldırısını kaygıyla takip ediyoruz" dedi.

McGurk: Kaygıyla takip ediyoruz

(TSK), Şengal ile Batı Kürdistan'da bulunan Karaçox'a düzenlediği hava saldırılarının ardından, ABD Başkanı Donald Trump'ın DAİŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu.
McGurk, Twitter mesajında, "Irak'taki mevkidaşlarım ve Suriye'deki askeri personel ile Türkiye'nin Pazartesi günü yaptığı hava saldırısının raporlarını inceliyoruz" diye yazdı.


Gurk ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığının şu mesajını paylaştı:
"ABD gelişmeleri kaygıyla takip ediyor. Ölümlere sebebiyet veren hava saldırısı DAİŞ'e karşı kurulan koalisyon tarafından onaylanmamış ve koordine bir şekilde gerçekleştirilmemiştir. Türkiye'nin, ABD ya da DAİŞ'e karşı kurulan koalisyon ile koordine etmeden, gerçekleştirdiği hava saldırısını kaygıyla takip ediyoruz. Endişelerimizi Türkiye Hükümetine de bildirdik. Yapılan hava saldırıları koalisyon tarafından onaylanmamıştır ve DAİŞ'e karşı verilen mücadelede ortağımız olan Kürt Peşmergelerinin ölümüne sebep olmuştur. Irak sınırlarında yapılan askeri operasyonlar sırasında Irak halkının bağımsızlığını göz önünde bulundurması, hem Irak yönetiminin endişelerini dindirecek hem de DAİŞ'e karşı kurulan koalisyonun güvenini kazanacaktır."