McCain: ABD, Tehditlere ve saldırılara karşı Kürdistan'ı korumalı

McCain, ABD’nin Kürdistan’ı desteklemeye devam etmesi gerektiğini söyleyerek, “Kürdistan halkı ABD’nin gerçek dostudur. ABD’nin bu zor zamanlarda onları desteklemesi gerekiyor” dedi.

McCain: ABD, Tehditlere ve saldırılara karşı Kürdistan'ı korumalı

ABD Arizona Eyaleti Senatörü ve Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı McCain Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunların komşu ülkelerin de yardımıyla diyalogla çözülmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirten McCain, “ABD, Kürdistan’ın güvenliğini ve huzurunu bozmaya çalışan saldırılara karşı Kürdistan’ı desteklemeye ve korumaya devam etmeli” dedi.

McCain, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin görevinin uzatılmasını reddetmesine dair kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başkan Barzani’nin makamını Kürdistan halkına hizmet için kullandığını ifade eden McCain, “Başkan Mesud Barzani cesaretli bir devlet adamı. Umut ediyorum ki başkanlık makamının el değiştirmesi sürecinde gerginlikler de son bulur” dedi.               

Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunlara da değinen McCain, ABD’nin Kürdistan’ı desteklemeye devam etmesi gerektiğini söyleyerek, “Kürdistan halkı ABD’nin gerçek dostudur. ABD’nin bu zor zamanlarda onları desteklemesi gerekiyor” dedi. Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunların komşu ülkelerin de yardımıyla diyalogla çözülmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirten McCain, “ABD, Kürdistan’ın güvenliğini ve huzurunu bozmaya çalışan saldırılara karşı Kürdistan’ı desteklemeye ve  korumaya devam etmeli” dedi.