General Mazlum Kobani: 'Yüzbinlerce Kürt bayrağı için şehit edildi'

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, Bağdat’ta Kürdistan Bayrağı’nın yakılmasına tepki gösterdi.

General Mazlum Kobani: 'Yüzbinlerce Kürt bayrağı için şehit edildi'

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi (Mazlum Kobani), Bağdat’ta KDP binası ve Kürdistan bayrağının yakılmasına tepki göstererek, “Yüzbinlerce Kürt genci Güney Kürdistan’da bayrağını yükseltmek ve topraklarını özgürleştirmek için şehit düşmüştür” dedi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan General Mazlum Kobani, bir halkın kutsal değerlerine el uzatılmasının ilkelere aykırı olduğunu vurguladı.

Güney Kürdistan’da barışı sağlamak, Kürdistan bayrağını yükseltmek ve topraklarını özgürleştirmek için yüzbinlerce Kürt gencinin diktatörlüğe ve teröre karşı mücadelede şehit düştüğünü belirten Kobani, şu ifadeleri kullandı:

“Bir ulusun sembolleri, bayrağı ve parti binalarının yakılması siyasi sorunların çözümünde başvurulacak medeni bir yöntem değildir. Ulusların sembolleri ve kutsal değerleri korunmalı ve birlikte yaşam ve siyasi ilkelere karşı olanların cezası kesilmelidir” dedi.