Maliki'nin Berhem Salih yalanı ve sinsi planları

Irak eski Başbakanı Nuri Maliki, ihanet çizgisine çekemediği YNK'nin yurtsever politikacılarına karşı sinsi bir yoketme kampanyası başlattı. Bu kapsamda tutuklanması kararı çıkarılan Kosret Resul'un ardından yalan ve iftiralarla karalanma karalanmaya ve küçük düşürülmeye çalışılan Berhem Salih'i hedefine aldı.

Maliki'nin Berhem Salih yalanı ve sinsi planları

Irak eski Başbakanı Nuri Maliki, ihanet çizgisine çekemediği YNK'nin yurtsever politikacılarına karşı sinsi bir yoketme kampanyası başlattı. Bu kapsamda tutuklanması kararı çıkarılan Kosret Resul'un ardından yalan ve iftiralarla karalanma karalanmaya ve küçük düşürülmeye çalışılan Berhem Salih'i hedefine aldı.

Dava Partisi Başkanı ve Irak eski Başbakanı Nuri Maliki Irak’ın Dicle televizyonuna verdiği söyleşide, Irak Başbakanlığı döneminde bazı tankerlerin Kürdistan Bölgesi’nden İran’a oradan da Afganistan'a petrol taşıdıklarını tespit ettiklerini bu durumu dönemin Kürdistan Bölgesi Başbakanı Berhem Salih ile paylaştığında, Salih’in kendisine; “Petrol tankerleri, YNK ve PDK için petrol taşıyorlar. Çare Kürdistan Bölgesi’ne karşı güç kullanmaktır. Kürdistan’a karşı askeri güç kullanalım” dediğini ileri sürdü.

Nuri Maliki gibi İran yanlısı tescilli bir Kürt düşmanının bu yalan olduğu şüphe götürmeyen iddiaları, Kurdistan Yurtseverler Birliği (YNK) içindeki yurtsever Kurdistani kanadı yok etmeye yönelik sinsi İran hizipçiliğinden öte bir şey değil.

YNK içinde Pavel Talabani ile Lahur Cengi’nin başını çektiği ihanetçi-uşak kliğin egemen olması ve Kürtler arasında Referandum sürecinde oluşan güçlü birliği parçalamak isteyen İran destekli Maliki’nin hedefinde YNK’yi derleyip toparlayacak ve ihanetçi kliğin etkinliğini sınırlayabilecek iki YNK’li politikacı bulunuyor.

Biri Peşmerge komutanlarından Şeyh Cafer Şeyh Mustafa ile birlikte hareket eden Kosret Resul, diğeri ise yine Peşmerge komutanlarından Mahmut Sengavi ile birlikte hareket eden Berhem Salih.

Kısa bir süre önce Demokrasi ve Adalet için Koalisyon” adıyla yeni bir siyasi hareket kuran Demokrasi ve Adalet için Koalisyon” adıyla yeni bir siyasi hareket kuran eski Başbakan ve YNK Genel Sekreter İkinci Yardımcısı Berhem Salih ile YNK Genel Sekreteri birinci yardımcısı Kosret Resul birbirlerine yakın düşüncelere sahip, Kurdistan tarihinin en büyük ihaneti ile sarsılan YNK’yi derleyip toparlayabilecek, yeniden ayağa kaldırabilecek potansiyele sahipler.

Maliki’yi kontrol eden İran derin aklı Kurdistan Bölgesi’ni parçalayarak tümden esir almak için Kürtleri birbirine düşürme sinsiliği içinde hareket etmekteler. KDP ile YNK arasında Referandum ile birlikte gelişen ve ihanet kliğinin dahi bozamadığı uyumu parçalamak için nüfuz edebildikleri YNK içindeki ihanetçi kliğin etkinliğini artırmak istemekteler.

Kosret ve Berhem birliği Kurdistan'a kazandırır

Bunun için de ayak bağı olarak gördükleri Kosret Resul ile Berhem Salih’in bir şekilde diskalifiye edilmesi gerekmekte. Bağdat Yüksek Mahkemesi aracılığıyla çıkarttıkları tutuklama kararı ile Kosret Resul’u devre dışı bırakma hedeflerinin ardından, bir diğer tehdit olarak gördükleri Berhem Salih için de karalama kampanyası yürütmekteler.

YNK içindeki ihanetçi kanada nazaran son derece yurtsever kimlikleri ile öne çıkan Kosret Resul ile Berhem Salih’in Kürtler nezdinde itibar kaybetmeleri Irak’ın ve dolayısıyla İran’ın kazancıdır.

Kosret Resul ile Berhem Salih’in güçbirliğinden Kurdistan Bölgesi kazançlı çıkar, Irak ise kaybeder. Maliki ve efendisi İran bu durumun farkında olduklarından kendi yanlarına çekemedikleri, ihanet kliğinin hizmetine sokamadıkları bu iki yurtseveri devre dışı bırakmak amacıyla, kışkırtma, karalama, küçük düşürme saldırısını başlatmışlardır. Böylelikle güçsüz bırakacakları YNK içerisinde kendilerine hizmet eden kliğin egemenliğini tesis edecek ve YNK'yi Kurdistani çizgiden uzaklaştırmış olacaklar.

Kürt halkının, Kurdistani güçleri bölerek daha kolay yönetmeyi amaçlayan bu girişimler karşısında uyanık olması ve bu oyunlara gelmemesi gerekiyor.