Macron: Fransa boyun eğmediği için saldırı altında

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, biri başı kesilerek olmak üzere üç kişinin bir kilisede öldürüldüğü Nice kentini ziyaret etti. Macron burada yaptığı açıklamada saldırıyı 'İslamcı terör' olarak niteleyip "Fransa saldırı altında" dedi. Macron, "Saldırıya uğruyorsak, bunun sebebi değerlerimiz ve teröre boyun eğmeme arzumuzdur" diye konuştu.

Macron: Fransa boyun eğmediği için saldırı altında

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nice kentinde üç kişinin öldürüldüğü saldırı hakkında açıklama yaptı. "Ülkemize İslamcı bir terör saldırısı düzenlendi" diyen Macron, "Fransa saldırı altında" ifadelerini kullandı. 

Macron, Nice'teki saldırıyla aynı gün Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Fransız konsolosluğunda da bir saldırı düzenlendiğine dikkat çekerek, "Saldırıya uğruyorsak, bunun sebebi değerlerimiz ve teröre boyun eğmeme arzumuzdur" diye konuştu.

Nice kentini ziyaretinde konuşan Macron, Fransız halkına birlik mesajı göndermek istediğini belirtip, olası saldırılara karşı Fransa topraklarına asker konuşlandırılacağını, ibadethaneler ve okulların daha iyi korunacağını belirtti.

                                                                                    * *

Fransa'nın Nice kentindeki Notre Dame Katolik kilisesine bu sabah düzenlenen bıçaklı saldırıda üç kişinin öldüğü açıklanmıştı. Polis kaynakları, saldırganın bir kadının başını kestiğini söylemişti. Saldırganın tekbir getirdiği de belirtilmişti.

Fransa'da önceki hafta, öğretmen Samuel Paty ifade özgürlüğünü anlattığı derste Hz. Muhammed karikatürlerini gösterdikten sonra sokak ortasında başı kesilerek öldürülmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu cinayetin ardından 'İslamcı terör'ü eleştirmesi ve Hz. Muhammed karikatürlerini ifade özgürlüğü kapsamında savunması sonrasında başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeden tepki çekmişti.

/ Duvar