Lavrov: Kürd Meselesi'ne özel önem veriyoruz

Lavrov: Kürd Meselesi'ne özel önem veriyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Kürd Meselesi’ne özel önem verdiğini ve Kürdlerin Irak ve Suriye'de IŞİD’le aktif olarak mücadele ettiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ise, Rusya ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bölgedeki gelişmelere ve Kürd Meselesi’ne özel önem verdiklerini kaydetti.

Ana hedeflerinin ‘terörle mücadele’ olduğunu belirten Lavrov, Kürdlerin Irak ve Suriye'de IŞİD’e karşı aktif olarak mücadele ettiğinin altını çizdi.

Öte yandan Lavrov, Rusya'nın enerji alanında Kürdistan Bölgesi ile işbirliğine ilgi duyduğunu ifade etti.

Barzani: Rusya ile iyi ilişkiler geliştirmek istiyoruz

Lavrov ile yaptığı görüşmenin ardından konuşan Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ise, Rusya ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkileri ele aldıklarını söyledi.

Barzani, "Rusya ile eskiye dayanan bir ilişki geçmişimiz var. Bizim için St. Petersburg'a gelmek, ilişkileri enerji, siyaset ve ekonomi dahil tüm alanlarda geliştirme açısından iyi bir fırsat. Lavrov'la bu konuları ele aldık ve diğer yetkililerle görüşmelerimizde ele almaya devam edeceğiz. Rusya ile iyi ilişkilere sahibiz ve ilişkilerin daha iyi olacağını umuyoruz" dedi.