KYB Eşbaşkanı Lahur Şeyh Cengi Covid-19'a yakalandı

KYB Eşbaşkanı Lahur Şeyh Cengi Covid-19'a yakalandı

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eşbaşkanı Lahur Şeyh Cengi yeni tip koronavirüsüne (Covid-19) yakalandığını sosyal medya hesabında duyurdu.

Resmi Facebook hesabından yayımladığı videoda koronavirüsüne yakalandığını duyuran Eşbaşkan Şeyh Cengi, Covid-19’a yakalandığı için memnuniyetini dile getirdi.

Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Şeyh Cengi şunları söyledi:

"Bende değerli vatandaşlarımız gibi her türlü salgına ve hastalığa yakalanabiliriz. Dolaysıyla koronavirüse yakalandığımı bizzat kendimden duymanızı istedim. Sağlık durumum çok çok iyi. Covid-19’a yakalandığım için memnuniyet duyuyorum çünkü virüse yakalanan vatandaşlarımızın acıların daha iyi anlayabilirim. Biz hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadık ve her zaman halkımızın acılarını paylaşarak yanlarında olduk. Özellikle de geçtiğimiz süreçte tehlikeli bölge olarak adlandırılan her il ve ilçede ben şahsen özel bir ekiple vatandaşlarımızın acılarına ortak olmak ve kendilerine moral olmak için gittik. Aynı zamanda sağlık sektöründeki eksiklikleri gidermeye gayret gösterdik."

Karantinanın bir çözüm olmadığını bir kez daha dile getiren Şeyh Cengi, “Evde kalarak bu salgının tehlikesinden uzaklaşacağımıza inanmıyorum, bana göre virüsle mücadele edip vücut direncimizi yükseltmeyi ve kalabalık yerlerden uzak durmanın daha etkili olacağına inanıyorum” dedi.