"Kürtler bağımsızlığa 'evet' dediklerinde, ABD sevinç çığlıkları atmalı"

"Kürtler bağımsızlığa 'evet' dediklerinde, ABD sevinç çığlıkları atmalı"

Amerikan Boston Globe gazetesinde dün yayınlanan Jeff Jacoby imzalı bir yazıda ABD'nin Kürdistan'ın güneyinde gerçekleşecek olan referanduma ve Kürdistan'ın bağımsızlığına karşı çıkmasının çok anlamsız olduğu, aksine ABD'nin bağımsız bir Kürdistan'ı ilk alkışlaması gereken ülke olması gerektiği savunuldu.

Yazıda, Kürdistan'ın sadece ABD'ye minnettar bir müttefik olmadığı, aynı zamanda Orta Doğu'da İslam Devletine karşı mücadelede ABD'nin en güvenilir ortağı olduğunun altı çizilerek şöyle devam edildi:

"Bağımsız Kürdistan'ın, üniter bir Irak'ın sonunu getireceği doğru. Komşu ülkelerdeki Kürtlere ilham vereceği de doğru. Ne olmuş yani? Irak denilen ülkenin sınırları zaten I. Dünya Savaşı sonrasında oluşmuş suni bir ülke. Irak'ın bölünmemesi Washinton'un çıkarına mıdır? Sovyetler birliği ya da Çekoslavakya'nın bütünlüğü ne kadar ABD'nin çıkarınaysa, Irak'ın bütünlüğü de ancak o kadardır.  

Şayet bağımsız bir Kürt devleti Türkiye, İran ve Suriye'nin bütünlüğünü de tehlikeye atıyorsa -eee, ne var bunda? Bu üç ülke onyıllardır sınırları içindeki Kürtlere baskı uyguluyorlar. Her üçü de diktatoriyal yönetimleriyle beraber ABD'ye düşmanlar. Amerika'nın düşmanlarıyla saf tutan ve kararlı bir şekilde İslami kamp içinde yer alan NATO müttefiki Türkiye de dahil.

Bağımsız bir Kürdistan, Rusya ve İran'ın önünü keserek ABD'nin Orta Doğu'daki hedeflerinin gerçekleşmesini sağlayacaktır. Barış, istikrar gücü ve azınlık hakları için önemki bir güç, terörizm, tiranlık ve cihatçılığa karşı önemli bir ortak olacaktır. 

Önümüzdeki hafta Kürtler sandık başına gittiklerinde, bu bizim takdir ve desteğimiz eşliğinde olmalıdır."