Kürt işadamı Hamdi Ulukaya'dan yeni proje: Kim milyarder olmak ister?

Başlattığı projeler ve aldığı kararlarla her fırsatta adından söz ettirmeyi başaran Amerikalı Kürt işadamı Hamdi Ulukaya, yine konuşulacak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Kürt işadamı Hamdi Ulukaya'dan yeni proje: Kim milyarder olmak ister?

Amerika'da milyarder olmak isteyenlere yönelik girişimci projesi başlatan Ulukaya, Chobani markası gibi Amerika'da kısa sürede trend olacak ve milyar dolarlık ciroya ulaşma potansiyeli taşıyacak ürün ve konseptler arıyor.

Ulukaya'nın yeni projesinin hedef kitlesi Türkiyeli genç girişimciler veya yeni açılan şirketler.

Son yıllarda Amerika genelinde hem iş hayatındaki başarılar hem de yaptığı çıkışlar nedeniyle medyanın gündeminden düşmeyen Ulukaya, bu kez kendi adıyla girişimcilere ve iş hayatında dahiyane fikirlere sahip olanlara destek projesi başlattı.

Amerika'daki başarıları Türkiye'den de yakından takip edilen Hamdi Ulukaya, girişimcilik konusundan kendisine gelen binlerce destek talebine "Hamdi Ulukaya Girişimi" isimli proje ile yanıt verdi.

Türkiye'den proje için başvuranlar için yalnızca iki şart var: Başarılı olacağına inandığı bir fikir veya şirket ve Amerika vizesine sahip olmak.

Milyarder işadamı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Girişim hayalleri olan gençleri ve pazarda ürünü olan startupları New York'a davet ediyoruz. 30 Nisan son gün!" diye yazdı.

Proje kapsamında seçilen 24 kişi ve 6 yeni şirketin temsilcileri bir yıl İstanbul ve New York'ta fikir ve konseptlerini geliştirmek için alanında kendini kanıtlamış isimlerle birlikte laboratuvar çalışmalarına katılacak.

Kısa bir süre önce yayımlanan "Bir Türkiye Hayali” kitabının yazarı New York Üniversitesi profesörlerinden Selçuk Şirin'in de aralarında bulunduğu danışmanlar da proje süresince girişimcilere gelişim seminerleri verecek.

Ulaşım, konaklama dahil tüm masrafların Hamdi Ulukaya tarafından karşılanacağı bir yıllık çalışmanın ardından Chobani markası gibi kısa sürede başarılı olacağına inanılan bir veya birden fazla ürün ve konseptler desteklenerek pazara sürülecek.