Kürt İllerinde ters laleler açmaya başladı

Kürt İllerinde ters laleler açmaya başladı

İlkbahar mevsiminde Kuzey Kürdistan dağlık bölgelerinde yetişen  ters laleler görsel şölen sunuyor. "Kürdistan Lalesi", "Gulxwîn" (Kanlı Gül) ya da "Guldexwîn" (kan içindeki gül), "Gultewandî- stû/Gerdenxwar, Nikûnser" (boynu bükük gül) veya "Ağlayan Gelin". olarak bilinir.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde açan ve 15 günlük ömürleri olan ters laleler, yağan nisan karı ile buluşarak rengarenk görüntüler oluşturdu.

Bitlis’in dağlık bölgelerinde karların erimesiyle birlikte yeni yeni açıyor. Bitlis’teki doğa ve fotoğraf severler ters laleleri doğal ortamında görüntülemek için Bitlis’in yüksek rakımlı dağlarına tırmanıyor.

Baharın müjdecisi ters laleler açmaya başladı

Şırnak, Bitlis, Hakkari ve Van bölgesinde yetişen, baharın müjdecisi olan ve 15 günlük ömürleri olan ters laleler, Kuzey Küdistan Bölgesi’nin yüksek kesimlerindeki yerleşim yerleri kıştan kalma günler yaşıyor. Kar yağışı bir yandan hayatı olumsuz yönde etkilerken, bir yandan da güzel manzaraların ortaya çıkmasına neden oldu. Her yıl nisan ayının başlarında açan ters laleler, bu yıl ağır geçen kış mevsiminden dolayı geç açmaya başladı.