Kürt gençler İstanbul’daki Küresel Barış Zirvesi’ne Kürdistan Bayrağı ve ulusal kıyafetlerle katıldı

İstanbul’a gençlerin katılımı ile Küresel Barış Zirvesi düzenleniyor. Zirveye Kürdistan Bölgesi’nden gelen gençler de Kürt ulusal kıyafetleri ve Kürdistan Bayrağı ile katıldı.

Kürt gençler İstanbul’daki Küresel Barış Zirvesi’ne Kürdistan Bayrağı ve ulusal kıyafetlerle katıldı

Küresel Barış Zinciri (Global Peace Chain) tarafından organize edilen 2020 Küresel Barış Zirvesi, 15-18 Ekim 2020 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Zirveyi takip eden Rûdaw muhabiri Rawin Sterk, her yıl dünyanın farklı bir ülkesinde düzenlenen Zirveye bu yıl 100’den fazla ülkeden 200’e yakın temsilcinin katıldığını aktardı.  

Gençlere barış eğitimi ve becerilerini geliştirmeleri için ilham vermeyi hedefleyen Zirvenin, fikir alışverişini ve proje paylaşımını kolaylaştırdığını belirten muhabirimiz, bu şekilde benzer düşünen bireyler ile dünya liderleri arasında yeni bir ağ oluşturmayı amaçladığını kaydetti.

Bu yılki zirveye ayrıca Kürdistan Bölgesi’nden de bir grup genç de katılıyor.

Üç gün sürecek olan Zirve’de “Barış eğitimi, Küresel Vatandaşlık, Covid-19 sonrasında toplumu güçlendiremek, sosyal dönüşüm için genç liderler, gençliğin siyasete katılımı ve eşitsizliklerin giderilmesi” gibi konularda paneller düzenleniyor.

Kürt ulusal kıyafetleri ve Kürdistan Bayrağı ile katılan gençlerden biri, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, bu zirve toplumda ve toplumlar arasında barış fikrini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu zirveye katılan Kürt genbçler olarak Kürdistan Bölgesi’ndeki toplumsal barıştan ve birlikte yaşam kültüründen bahsettik. Kürtlerin barıştan yana bir toplum olduklarını aktardık. Burada Kürt delegelerin olması çok önemli. Biz burada Kürt halkını farklı ülkelerin temsilcilerine anlattık. Kürtlerin IŞİD savaşında hem tüm Ortadoğu ve hem de dünya adına, tüm insanlar adına mücadele verdiğini anlattık. Yine bu kadar büyük bir nüfusa sahip olan barışsever bir halkın neden diğer haklar gibi devlet sahibi olmadıklarını sorgulamalarını istedik” dedi.

Zirveye katılan diğer bir genç ise zirvenin son gününde her kesin kendi ulusal sembolleri ve kıyafetleri ile katıldığını, bunun barış ve birlikte yaşam mesajı vermek için düzenlendiğini söyledi. Ayrıca bu yıl küresel barış ile birlikte gençlerin yeni tip koronavirüsü salgınına karşı mücadelede toplumda üstlenebilecekleri öncülük rolüne değindiklerini söyledi.

Küresel Barış Zirvesi’ne Süleymaniye’den katılan diğer bir delege ise her yıl Dünya Barış Örgütü tarafından kendi toplumları içerisinde barış içinb çalışan gençlere madalya verildiğini, bu yıl da madalya için en güçlü adayın Kürt gençler olduğunu belirtti.  

Küresel Barış Zirvesi

Krüesel Barış Zirvesi 2020

Küresel Barış Zirvesi