'Kürdistan’a diz çöktürülememiş ve bağımsızlık yürüyüşü engellenememiştir'

'Kürdistan’a diz çöktürülememiş ve bağımsızlık yürüyüşü engellenememiştir'

Kürdistan Demokrat Parti (KDP), Mayıs Devriminin 41. Yıldönümü vesilesiyle yayınladığı mesajında Kürtlerin elinde bu zor şartlarda elde ettiği askeri başarılarını siyasi başarılara çevirecek altın değerinde fırsatlar bulunduğunu ve bu tarihi fırsatların heba olmaması için birliğin tek çare olduğunu belirtti.

Mayıs Devrimi’ne katılan Peşmergelerin saygıyla anıldığı mesajda "Mayıs Devrimi’nin ilk şehidi Seid Ebdula şahsında tüm şehitlerin Kürt ulusunun onuru ve şerefidir" denildi.

“BARZANİ ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ MÜCADELE İLE DAİŞ KIRILDI”

KDP Politbürosu tarafından yayınlanan mesajda, Kürdistan’ın bağımsızlığını engellemek isteyenlerin terör örgütü DAİŞ’i öne sürdüklerini, ama Başkan Barzani’nin öncülüğünde ve Peşmergenin gayretiyle bu örgütün kırıldığı vurgulandı.

Bağdat tarafından Kürdistan’ın bütçe payının kesilmesinin Kürdistan’ı açlığa mahkûm etme ve kuşatmaya alma girişimi olduğunun vurgulandığı mesajda, “Ama bu kötü hamleler amacına ulaşamamış, Kürdistan’a diz çöktürülememiş ve bağımsızlık yürüyüşünü engellenememiştir.” denildi.

Mesajda, Kürdistan düşmanlarının Kürdistan’ı zayıflatma ve bölme girişimlerinin bazı sıkıntılar ortaya çıkarmasına rağmen Kürdistan’ın parçaladığı, imkân ve umutlarının yok olmasına engel olunduğu belirtildi.

KDP Politbüro mesajında siyasi ve tarihi bir sürecin devamında bölge ve dünyada ortaya çıkan yeni durumun bölgenin 4. büyük ulusu ve dünyanın devletsiz en büyük ulusu olan Kürtlerin tarihsel mücadelesini bir üst noktaya yükselttiği belirtildi.