'Kürdistan’a desteğimiz artarak devam edecek'

'Kürdistan’a desteğimiz artarak devam edecek'

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Hindistan Dış ilişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Vijay Kumar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Hindistan’ın Erbil Başkonsolosu Deepak Miglani’nin de hazır bulunduğu görüşmede, Kürdistan ile Hindistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra 25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumu ve DAİŞ’le mücadele süreci ele alındı.

Irak ve Ortadoğu’da DAİŞ gibi şiddet örgütünün oluşmasına neden olan siyasi, ekonomik ve sosyolojik sorunların değerlendirildiği görüşmede, DAİŞ’in Musul’daki yenilgisinin ardından şiddet mantığıyla mücadele etmek için bölgesel ittifakın gerekliliğine vurgu yapıldı.

Kürdistan halkı büyük haksızlıklara maruz kaldı

Bağımsızlık referandumu konusunun değerlendirildiği görüşmede Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, “Kürdistan'ın Irak'a bağlanması sebebiyle Kürdistan halkı büyük haksızlıklara maruz kaldı ve hakları çiğnendi” dedi.

Görüşmede DAİŞ’e karşı mücadele Peşmerge ve Kürdistan halkının rolünü kahramanlık olarak nitelendiren Hindistan Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Vijay Kumar, Hindistan’ın Kürdistan’a desteğinin artarak devam edeceğini ifade etti.