Kürdistan Parlamentosu’ndan Murat Karayılan’a cevap!

Kürdistan Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu, PKK liderlerinden Murat Karayılan’ın PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin kurumlarına saygılı olduğuna dair açıklamasına yanıt verdi.

Kürdistan Parlamentosu’ndan Murat Karayılan’a cevap!

Kürdistan Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Rebwar Babkeyi, “PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin kurumlarına saygı göstermesi Kürdistan Bölgesi sınırları dışına çıkmasıyla olur. PKK, Kürdistan Bölgesi’nin siyasi ve anayasal özelliklerini hiç göz önünde bulundurmuyor. Her zaman Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü küçültmek için ülkelerin aracı olmak için çabaladı. Kürdistan Bölgesi’nin güvenliğini ve ulusal çıkarlarını hedef aldı” dedi.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi için büyük bir baş ağrısı olduğunu kaydeden Babkeyi, “PKK, kendisine saygı duyulacak misafir değil, Kürdistan Bölgesi hükümeti ve halkı çok saygı gösterdi. Ayrıca PKK’nin sınır bölgelerinde olması, köylerin boşaltılmasına ve Türkiye askerlerinin sınır içine çekilmesine neden oldu. On binlerce insan göç etti” ifadelerini kullandı.

PKK, 1 yıldan az bir süre içerisinde Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’ndan bir diplomatla birlikte suikastın gerçekleştiği restoranda bulunan bazı Kürdistan Bölgesi vatandaşlarını katletti. Kısa bir süre önce ise, Serziri Sınır Kapısı Müdürü, PKK tarafından infaz edildi.

Kürdistan Parlamentosu İçişleri Komisyonu Üyesi Hikmet Muhammed ise yaptığı açıklamada, “Eğer PKK, Kürdistan Bölgesi kurumlarına saygı duysaydı, Serziri Gümrük Kapısı müdürünü şehit etmezdi. PKK, Kürdistan Bölgesi kurumlarına hiç saygı göstermedi, göstermez de” ifadelerini kullandı.

Kaynak / K24