Kürdistan ittifakı HDP ile görüştü,Kürt halkının geleceği için önemli bir adım olarak görüyoruz.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Böylesi bir birlikteliğin Kürt halkının geleceği için önemli bir adım olarak görüyoruz.

Kürdistan ittifakı HDP ile görüştü,Kürt halkının geleceği için önemli bir adım olarak görüyoruz.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Böylesi bir birlikteliğin Kürt halkının geleceği için önemli bir adım olarak görüyoruz.

24 Haziran seçimleri için ittifak kuran Kürt partileri Diyarbakır’da HDP il örgütüne, 'HDP'nin de ittifaka katılması teklifiyle' bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarete ittifak yapan PSK, PAK, Azadi Hareketi, KDP ve KDP-T katılırken, heyeti HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ahmet Türk ve DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk karşıladı.  

Görüşme öncesi açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 24 Haziran seçimlerinin hem Türkiye hem de Kürtler açısından önemli olduğuna değinerek, şunları söyledi: “Kürt halkının kaderini belirleyecek bir seçimle karşı karşıyayız. Bu yüzden yapılacak olan seçimlerde Amed gibi bir yerde Kürdistani partilerle bir araya gelmek çok anlamlı. Son yıllarda Kürt halkının kazanımlarına dönük saldırıların ve siyasetin dışarısında bırakılmaya çalışıldığı bir dönemde böylesi bir birlikteliğin Kürt halkının gelecekteki yaşamına ve kazanımlarına ilişkin önemli bir adım olarak görüyoruz. 24 Haziran seçimi Türkiye toplumunu ve Kürtlerin kaderini belirlemek için önemli bir seçim olması açısından, burada bir arada olup geleceğimizi tartışmak ve yön vermek açısından, yapacağımız toplantının önümüzdeki yüzyılların belirlenmesine yönelik bir toplantı olduğunu ifade etmek istiyorum. Kürt halkının yüzyıllardır çektiği acıların bir anlamı var. Bundan sonrası açısından yaşanan bu acıların son bulması açısından bu ittifakın ve görüşmenin önemli olduğu kanaatindeyim.” 

 Kürtler Tarihinde İlk Defa Geniş bir Uzlaşıya Varacaklar

 PSK Genel Başkanı Mesut Tek, Kürdistani partiler olarak bir tutum belirlemek için yaklaşık 3 ay önce çalışmalara başladıklarını söyledi. Kürdistani İttifak adıyla 2 Mayıs günü üzerinde anlaşmaya vardıkları metni kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatarak, “Demokrasi ve özgürlük mücadelesi anlamında önemli olan 24 Haziran’da da en geniş ittifakı sağlamaya çalıştık. Bu yöndeki çalışmaları sonuç alana kadar devam ettireceğiz ve Kürtler tarihinde ilk defa geniş bir uzlaşıya varacaklar” dedi.

Görüşme basına kapalı devam ederken HDP’nin gün içerisinde ittifakta yer almayan HAKPAR ile görüşeceği bilgisi verildi.

 Kürdistani partilerin girişimini önemsediklerini belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Ziyaretten memnuniyet duyduk. Heyetin ilettiği talepler bizim de taleplerimizdir. Bu talepleri önemsiyoruz. En kısa zamanda cevap vereceğiz. Elimizden gelen çabayı gostereceğiz" dedi