Kürdistan hükümetinde hangi bakanlıklar YNK'nin elinde olacak?

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) parlamenteri Hawre Malastar Kürdistan’ın yeni kabinesinde YNK’nin görev birimlerini açıkladı.

Kürdistan hükümetinde hangi bakanlıklar YNK'nin elinde olacak?

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) parlamenteri Hawre Malastar Kürdistan’ın yeni kabinesinde YNK’nin göre birimlerini açıkladı.

BasNews'te yer alan ve YNK’li parlamenter Hawre Malastar'ın açıklamalarına dayandırılan habere göre "Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcılığı makamı YNK’nin olacak.”

YNK'li parlamenter Malastar, Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcılığı makamı dışında Kürdistan Parlamento Başkanlığı, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcılığı, Peşmerge Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Bakanlığı, Kürdistani Bölgeler Kurulu Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı'nın da YNK’nin elinde olacağını dile getirdi.

Öte yandan, bunların dışında bakan yardımcılıkları, valilikler ve başka makamlar üzerine de anlaşma sağlandığı dile getiriliyor.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreter 1’inci Yardımcısı Kosret Resul, yeni kabinenin kurulması için iki partinin vardığı anlaşmayı dün Süleymaniye’deki YNK merkezinde imzalamışlardı.