Kürd pilotlar, Erbil semalarında Kürdistan bayrağını dalgalandırdı

Bağdat’ta Haşdi Şabi taraftarlarının Kürdistan bayrağını yakması Kürt kamuoyunda infiale yol açtı. Erbil Uluslararası Havaalanı’nda havalanacak olan özel bir ekip  Kürdistan bayağını Erbil semalarında dalgalandırıldı.  

Kürd pilotlar, Erbil semalarında Kürdistan bayrağını dalgalandırdı

Dün Bağdat’ta Haşdi Şabi milislerini destekleyen bir grup PDK ofisine saldırarak binayı ateş vermiş, Kürdistan bayrağı ve Kürtlere ait sembolleri ateşe vermişti.

Söz konusu saldırı Kürt kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Sosyal medyada Kürtler profillerini Kürdistan bayrağını ekledi, paylaşımlarda bulundu.

Bugün Kürdistan Bölgesi’nde helikopter pilotları Kürdistan bayrağına karşı yapılan hakareti protesto etmek amacıyla Erbil semelarında Kürdistan bayrağı açtı.  

Konu hakkında konuşan Erbil Operasyon Odası  Askeri Uçuş Timi Sorumlusu

Şoreş Ebdula, bu eylemdeki amaçlarının Kürdistan bayrağını yakan şovenistlere karşı bir cevap niteliği taşıdığını söyledi.

Şoreş Ebdula “Kürdistan bayrağı yakılmakla büyüklüğü ve değerinden bir şey kaybetmez. Aksine daha da değer kazanmıştır. İki MD tipi helikopter ile Kürdistan bayrağını Erbil semalarında özgürce dalgalandıracağız. Mesajımız şu: Renkli Kürdistan bayrağımız bizim korumamız altında!”

/K24