Kubad Talabani: 'Saldırı Kürdistanlıların tüm değerlerine karşı yapılmıştır'

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Haşdi Şabi yanlılarının Irak’ın başkenti Bağdat’taki Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) binasını ateşe vermesini ve Kürdistan Bayrağı’nı yakmasını kınayarak, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kubad Talabani: 'Saldırı  Kürdistanlıların tüm değerlerine karşı yapılmıştır'

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Haşdi Şabi yanlılarının Irak’ın başkenti Bağdat’taki KDP binasını ateşe vermesi ve Kürdistan Bayrağı’nı yakmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Irak güçlerin bu saygısızlık karşısında tutum sergelemesi gerektiğini belirten Kubad Talabani, “Irak Anayasası, kanunlara aykırı olan bu saldırı, federal Irak’taki Kürdistanlıların tüm değerlerine karşı yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Kubad Talabani, şunları kaydetti:

“Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve Bağdat’taki dost ve müttefik tüm Iraklı güçlerden bu saygısızlığa karşı seslerini yükseltmeleri gerektiğini belirtiyorum. Akıl ve diyaloga karşı yapılan bu saldırı, aynı zamanda hukukun üstünlüğüne yapılmıştır. Kürdistanlılar olarak da her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu vurgulamak istiyorum.”